Direktorka Studentske poliklinike Marija Obradović rekla je da je poslednjih dana povećan broj posetilaca u respiratornoj ambulanti sa tegobama koje se uglavnom odnose na malaksalost i povišenu telesnu temperaturu.

„Nažalost, epidemija se ponovo vraća u blažem obliku nego što je bilo ranije. Studenti dolaze najčešće sa nekog putovanja ili sa neke žurke. Preko 30 posto studenata se zarazilo na putovanjima. Imamo velike grupe studenata koji su negde putovali, na neki odmor, na neku međunarodnu studentsku razmenu koji su jednostavno došli i imaju tegobe“, rekla je dr Obradović za RTS.

Dodala je da se među njima nalazi i određeni broj vakcinisanih studenata i da ti studenti imaju blaže tegobe i blažu kliničku sliku od onih koji se nisu vakcinisali.

Obradovićeva je istakla da su tokom velikih talasa u Studentskoj poliklinici beležili i preko 90 odsto zaraženih studenata koji su se javili lekaru, a da je sada taj procenat značajno manji.

„Prošlog meseca je bilo manje od 30 studenata ukupno pozitivnih, sada ih je već za deset dana 60. Tako da je procenat pozitivnih od onih koji su se javili 20 posto“, rekla je Marija Obradović.

Autor: rts.rs

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.