Austrijska policija pronašla je u gradu Kirhdorf na Kremsu kuću za uzgoj marihuane, zbog čega su uhapšena dva Srbina stara 38 i 41 godinu, zajedno sa 28-godišnjakom iz Velsa. Vrednost zaplenjene droge, kako je saopštila policija, dostiže 250.000 evra.

Brojne žalbe lokalnog stanovništva, da se oseća oštar miris kanabisa koji dopire iz naizgled neuseljene kuće, dovele su policiju na lice mesta.

Ispostavilo se da su u kući boravile tri osobe koje, ne samo da nemaju prijavu boravka, već su ilegalno u Austriji. Njih je policija na toj lokaciji zatekla u sredu.

Detaljnijim pretresom kuće ustanovili su da je čitav prostor bio pretvoren u profesionalnu uzgajivačnicu marihuane – elektirčnu energiju su sproveli ilegalno, a da bi to učinili srušili su zid podruma i priključili se na dalekovod.

Da bi biljkama obezbedili dovoljno vode, uzgajivači su postavili sklopivi rezervoar sa pumpom koja je mogla da primi i nekoliko stotina litara vode na svakom spratu. Tu su bile i ventilacione cevi koje su služile da se neprijatni mirisi ne šire po objektu.

Droga vredna 250.000 evra

Tokom pretresa pronađeno je 880 biljaka koje su uzgajane i ubrane od početka februara i 22,65 kilograma „trave“ koja je bila raspoređena za sušenje. Utvrđeno je da vrednost zaplenjene droge iznosi 250.000 evra, prenose austrijski portali.

Trojica osumnjičenih odvedeni su u zatvor Garsten.

Autor: Jovana Aleksić

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име