Home Vesti Policajku ubila struja dok je u stanu „rudarila“ kriptovalute

Policajku ubila struja dok je u stanu „rudarila“ kriptovalute

0
Policajku ubila struja dok je u stanu „rudarila“ kriptovalute

Maja M. poginula je u utorak uveče od strujnog udara na terasi porodičnog stana u beogradskoj opštini Zvezdara. Nesrećnu ženu, koja je bila policajka, ubila je struja dok je nameštala kabl na računarima kojima je „rudarila“ kriptovalutu litirijum.

Telo je na terasi pronašao je Majin muž Bojan M., koji je takođe zaposlen u MUP-u.

Tragedija se dogodila u utorak u kasnim popodnevnim satima u zgradi u Ulici braće Ribnikar.

– Bojan se tog dana više puta telefonom čuo sa suprugom Majom i ona mu je u jednom od tih razgovora rekla da završava posao oko 15.30 i da ide pravo u stan. On se, međutim, malo duže zadržao na poslu, pa je pokušao da pozove Maju kako bi joj rekao da kasni, ali ona mu se nije javila. Bojan je zatim još nekoliko puta pokušao da pozove suprugu, ali pošto mu se ona i dalje nije javljala, zabrinuo se i krenuo ka stanu – objašnjava izvor upoznat sa istragom.

Dodaje da je Bojan zatekao otključana vrata stana i odmah je počeo da doziva Maju, ali ona se nije odazivala. Kako je nije bilo ni u dnevnoj ni u spavaćoj sobi, pokušao je još jednom da je pozove telefonom. Mobilni je zazvonio u kuhinji, ali od Maje nije bilo ni traga ni glasa.

– Zabrinuti čovek je tek tad otišao na terasu, gde su dva računara za „rudarenje“ kriptovaluta, i tamo je zatekao suprugu kako leži bez svesti. Odmah je pozvao Hitnu pomoć, ali Maji nije bilo spasa. Prvi rezultati iz istrage pokazali su da je preminula od strujnog udara, najverovatnije dok je pokušavala da namesti kabl računara – ispričao je izvor iz istrage i dodao da je Majino telo prevezeno na obdukciju.

Komšija nesrećnog para kaže da je u utorak po podne bio u svom stanu kada je čuo da je nešto puklo. Međutim, pomislio je da je Maji ili Bojanu pao na pod neki težak predmet.

– Nešto kasnije, predveče, čuo sam Bojana kako doziva Maju, a da se nešto strašno dogodilo, shvatio sam tek kada su ispred zgrade stigli policija i Hitna pomoć. Ne mogu da verujem da je Maju ubila struja – rekao je šokirani komšija.

Dodao je da su Bojan i Maja stalno držali otvorene prozore na zastakljenoj terasi, jer računari za „rudarenje“ kriptovaluta mnogo greju tu prostoriju.

Izvor: informer.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here