Raritet. Nikola Jokić nije upisao dabl-dabl. Najbolji igrač Zapada u martu nije imao svoje meče na startu novog meseca (14 poena i po sedam skokova i asistencija), ali je proigrao kada je bio najpotrebnije i pomogao Denveru da upiše 30. recku u sezoni – (101:94) protiv Klipersa. Bogdan Bogdanović je sa druge sa 28 poena bio najzaslužniji za važan trijumf Atlante nad San Antonijom 134:129.

Nije služio Jokića šut, odigrali su i Klipsi dobru odbranu na prvom kandidatu za MVP odličje, ali nisu uspeli da ga spreče da poveže redove svoje ekipe i bitnim poenima u završnici reši pitanje pobednika. Susret je završio daleko ispod standarda na koje nas je navikao (14 poena i po sedam skokova i asistencija), ali je Džamal Mari odigrao jako dobro, u finišu je pogodio par važnih šuteva.

Sumnjalo se u medijima „preko bare“ da Atlanta nije napravila pravi potez kada je Boganu Bogdanoviću pred početak sezone uručila četvorogodišnji ugovor težak 72.000.000 dolara. Pisalo se da bi u poslednjim trenucima prelaznog roka mogao i da promeni tim, ali je ostao i svojim partijama zapušio usta svim kritičarima. Polako je dizao formu od povratka na teren posle povrede i večeras pokazao svima šta su Hoksi dobili kada su odlučili da ga potpišu krajem novembra prošle godine. Zatrpao je koš San Antonija, šutirao gotovo besprekorno i sa 28 poena bio najzaslužniji za važan trijumf čete Nejta Mekmilana posle 58 minuta košarke – 134:129.

Tražio je šut Bogi od dolaska u Džordžiju i pravu ulogu u ekipi. Povreda koju je zadobio početkom januara odvojila ga je sa terena gotovo dva meseca, ali svega desetak utakmica mu je bilo potrebno da pronađe ritam i svima stavi do znanja da će biti velika snaga Atlante u borbi za plej-of.

Srpski košarkaš je šutirao gotovo nepogrešivo van linije za tri poena (4/5), pogodio je osam šuteva za dva (8/12), a interesantno je da nije izlazio na liniju za slobodna bacanja. Dakle, promašio je svega pet šuteva iz igre (71 odsto uspešnosti). Tom učinku je dodao i po pet skokova i asistencija, kao i dve blokade i jednu ukradenu loptu, bez izgubljenih.

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.