Protekle sedmice saopšteno je da je Sremska Mitrovica lider u broju vakcinisanih u opštoj populaciji, a i u populaciji starijih od 65 godina. Procenat vakcinisanih u gradu na Savi starijih od 65 godina je 69%.

I pored toga, Zavod za javno zdravlje ocenjuje epidemiološku sutuaciju u Sremskom okrugu kao vanrednu, sa blagim padom broja inficiranih i potvrđenih slučajeva na koronavirus. ono što je najvažnije, broj izlečenih dnevno, u toku jednog dana prevazilazi broj novopotvrđenih lica.

Prošlo je gotovo devdeset dana od kako je počela masovna vakcinacija u Srbiji. Mi smo nezvanično lideri u Srbiji po broju vakcinisanih u opštoj populaciji, a i u populaciji starijih od 65 godina. Do petka je vakcinisano tačno 24.844 osobe prvom dozom vakcine, a drugom vakcinisano je 22.272 osobe. Od ponuđenih vakcina imamo sve Fajzer, Astra Zeneka, Sinofarm, a Sputnjik V dolazi sledećeg ponedeljka, utorka.” – rekao jedr Adil Elhag načelnik Opšte medicine Doma zdravlja.

Prema rečima prim. dr Dragana Malobabića v.d. direktora Opšte bolnice Sremska Mitrovica, u Kovid centru, smešteno je 140 pacijenata.

S obzirom da Republički krizni štab nije doneo nove mere koje se tiču ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata, tako i na teritoriji Grada Sremska Mitrovica i dalje na stazi ostaje zaključak koji donesen petog aprila 2021. godine. 

To znači da svi trgovinski, zanatski i ugostiteljski objekti mogu raditi do 22 časa, s tim da ugostiteljski objekti, naravno, ne mogu raditi unutar objekata već samo u letnjim baštama, to se tiče i svih onih objekata koji rade neograničeno, to su apoteke, benzinske pumpe, objekti brze hrane koji dostavu mogu vršiti 24 sata, kao i laboratorije i medicinske ustanove. Jedina novina koja je donesena jeste da počinju sa radom škole, tj. učenici od petog do osmog razreda osnovne škole i učenici srednje škole kreću sa nastavom po određenom programu. Jedino što mogu da kažem na teritoriji Grada Sremska Mitrovica što se tiče ugostitelja iako se nalaze u nezavidnom položaju, moram da istaknem da su izuzetno spremni na saradnju, nema takozvanih korona žurki ili organizovanja bilo kog vida proslava, tako da možemo reći da je situacija na terenu zadovoljavajuća”, rekao je inspektor  Miloš Madžić.

Autor: mitrovica.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име