Novak je na Vimbldonu osvojio 20. grend slem titulu, čime se izjednačio sa Federerom i Nadalom na vrhu večne liste osvajača. Teniski stručnjak Nikola Pilić nema sumnju ko je najbolji svih vremena.

„Čekao sam nekoliko godina, jer su me novinari često pitali ko je najbolji na svetu. Nisam nikada hteo da odgovorim, da ne budem subjektivan, jer Novak je moj igrač. Uvak sam želeo da ne umanjim Nadala i Federera.

Međutim, danas mogu reći nakon toliko godina čekanja – rezultati govore da je Novak najbolji igrač svih vremena. Danas nisam subjektivan, nego objektivan“, rekao je Nikola Pilić za RTS.

Pilić se čuo sa Novakom pre desetak dana, a hrvatski trener ponosan je na Đokovića. 

„Razgovarali smo pre deset dana. Njegovi roditelji su posetili mene i suprugu u Opatiji. Razgovarali smo o nekim detaljima, koje je imao još u akademiji. Ne mogu da verujem da se toga seća. Rekao sam mu da igra kao protiv Andersona i da neće biti nikakvih problema. On ima personaliti i harizmu…

Novak je najbolji svih vremena. Psi laju, karavani prolaze, a Novak prolazi pored svih nedaća. Moje mišljenje je da on sa svojom inteligencijom, svojom harizmom i svojom ličnošću čovek kojeg treba ceniti. Ja sam apsolutno ponosan“, kaže Pilić.

Pilić se prisetio vremena kada je Novak sa 13 godina došao u njegov kamp. Već tada moglo je da se nasluti da će biti nešto posebno.

„On je često razgovarao sa mojom suprugom i ona mi je rekla: Ovaj mali govori isto kao ti. Kada se radi o poenima, mečevima i tako dalje. On se zagrevao 20 minuta pre treninga sa mnom, rekavši da ne želi da rizikuje svoju karijeru. Tada je imao 13 godina.

Kada je imao 15 godina, sakupio sam pet-šest mladih igrača. Novak je rekao da želi da bude najbolji na svetu, ostali su se smejali. Tada nisam znao da će biti broj 1, ali sam znao da će biti internacionalni igrač, da je on nešto posebno“, prisetio se Nikola Pilić.

Autor: P.O.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име