Foto: ATA Images/Nebojša Marković

Danas se navršava pet godina otkako nas je napustio jedan od najvećih i najvoljenijih glumaca na ovim prostorima.

Prvo čega se svi setimo kada ga spomenemo su njegove izvanredne uloge. Flojd, Prle, pevač iz autobusa firme „Krstić i sin“, Stole Haring, Popaj, Karuza, Janko, Pavle Isakovića…

Manje poznat podatak publici je i taj da je njegovo pravo ime bilo Dragoslav a ne Dragan.

– Mi kao deca nismo imali igračke i druge propratne rekvizite, kao što su lopta i trotinet, ostalo nam je da raspirujemo maštu i da se od malih nogu zaljubljujemo u školske drugarice. Svako od nas bio je vitez koji se borio za nečiju maramicu. Ne znam tačno kad, ali sećam se da sam kao klinac vrlo rano počeo da se zaljubljujem, s pravim patnjama. Bio sam ostavljan više nego što sam bio voljen, ali to sve spada u istoriju ljubavi – pričao je svojevremeno čuveni Gaga, koji je, ipak, svoju većnu ljubav pronašao.

– Kad sam prišao Mileni, imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam vidio ili neka devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti koju je već tad uživala. Mogla je da se ponaša kako hoće i niko joj ne bi zamerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvezda. To je nešto čime ona pleni i osvaja – govorio je Nikolić o svojoj velikoj ljubavi – Mileni Dravić.Milena Dravić i Dragan Nikolić FOTO: Printscreen/YouTubeMilena Dravić i Dragan Nikolić FOTO: Printscreen/YouTube

Uloge koje je odigrao, ali i replike koje je izgovorio, ostaće zauvek da se prepričavaju i da se u njima uživa. Upravo takva jedna replika nastala je, ni manje ni više, nego u kafani, koju su svi glumci rado i često posećivali. Reč je o bifeu „Ateljea 212“, gde je dugo kao šef bifea radio Novica Nikić, koji se i prisetio jedne anegdote sa Nikolićem.

– Novice, je l’ imaš pivo – upitao je glumac šefa bifea.

– Imam – odgovorio je on.

– Je l’ ti ‘ladno – ponovo je upitao Nikolić.

– Jeste – potvrdio je Novica.

– Pa obuci nešto, a meni donesi jedan viski – rekao je Gaga Nikolić nakon čega je cela kafana prasnula u smeh.

Upravo zbog tog specifičnog smisla za humor, glumac je bio uvek omiljen u društvu, a i sada ga se svi rado i sa osmehom sećaju.

Izvor: direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име