Zahvaljujući sjajnim partijama Luke Dončića u završnici turnira u Kaunasu, reprezentacija Slovenije je ostvarila istorijski plasman na Olimpijske igre.

Njegovo srce je veliko, to nam je pokazao stotine puta do sada, nastupajući u dresovima Reala, Dalasa i reprezentacije Slovenije.

Luka je izjavio da bi više voleo da osvoji zlato sa Slovenijom na Olimpijskim igrama nego NBA prsten, što govori koliki je patriota.

„Rekao bih da bi zlatna medalja sa Slovenijom na Olimpijskim igrama bila draža nego NBA prsten. Kada igrate za svoju državu, to je nešto posebno„.

Nakon plasmana Slovenije na OI, u Beogradu se odlučivalo ko će im se pridružiti, Italija ili Srbija? Epilog znate. Košarkaški Srbije bez motivacije i žara, su deklasirani od Italije, koja im je „zabila“ 105 poena. Toliko poena Srbija nije primila ni na prethodnoj olimpijadi, od najjače ekipe na svetu, reprezentacije Sjedinjenih Država.

U dva navrata igrali smo tada sa amerima👇

Pogledajte protiv kakvih smo igrača tada vodili bitke👇

Odnos pojedinih igrača prema dresu sa državnim grbom pod hitno mora da se promeni, a čelni ljudi Saveza moraju snositi odgovornost za debakl.

Nama nije valjao na mestu selektora legendarni Žoc, najtrofejniji trener u Evropi. Nije nam odgovarao ni Sale Đorđević, koji je sa pet takmičenja doneo četiri srebrne medalje. Mi bi zlato na OI. Možemo ga osvojiti, kada se odnos prema igri u reprezentaciji promeni kod igrača.

Do tada, naši košarkaši mogu uživati u čarima Crnogorskog i Hrvatskog primorja, odmarajući se od naporne sezone.

Možda se sretnemo u nekoj diskoteci ili kazinu, omiljenim mestima naših „sportaša“, pa da „proćaskamo“ šta su planirali za dalje, igrati srcem za reprezentaciju i biti patriote ili zarađivati desetine i stotine miliona evra, a ne odužiti se svom narodu onako kako to čine devojke Marine Maljković. Kad nekog reprezentativca supruga treba da se porodi, ispada da se porađa on, pa uzima „trudničko bolovanje“, a Jelena Bruks može da se odvoji od bebe stare tri meseca, da bi se odazvala i pomogla Otadžbini.

Osramotili ste velikog Acu Nikolića i Boru Stankovića, ljude koji su nas načinili košarkaškom velesilom, što bejsamo nekada.

Autor: Redakcija MZR

Foto: Printscreen

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име