Home Sport Paraolimpijske igre u Tokiju: Novo zlato i svetski rekord strelca Dragana Ristića, Zdravko Savanović osvojio srebro

Paraolimpijske igre u Tokiju: Novo zlato i svetski rekord strelca Dragana Ristića, Zdravko Savanović osvojio srebro

0
Paraolimpijske igre u Tokiju: Novo zlato i svetski rekord strelca Dragana Ristića, Zdravko Savanović osvojio srebro

Srpski paraolimpijski tim došao je u istom danu do pete i šeste medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Dragan Ristić je osvojio drugo zlato na Igrama, a Zdravko Savanović se domogao srebra u disciplini vazdušna puška 50 metara, klasa SH2.

Ristić je, osim zlata, upucao i svetski rekord – 252.7 krugova, dok je Savanović imao rezultat 250.1.

Ristiću je ovo drugo zlato u Tokiju, pošto je već bio najbolji u disciplini vazdušna puška 10 metara miks, klasa SH2.

Srbija sada ima dva zlata, tri srebra i jedne bronzu.

Ko je sve osvojio medalje za Srbiju?

U streljaštvu, medalje su osvojili Dragan Ristić – dva zlata, Zdravko Savanović srebro u disciplini vazdušna puška 50 metara, klasa SH2, a Laslo Šuranji je takođe osvojio srebrnu medalju u disciplini puška trostav u klasi SH2.

Bacač čunjeva Željko Dimitrijević osvojio je srebrno odličje, dok je stonoteniserkama Borislavi Perić Ranković i Nadi Matić pripala bronzana medalja posle poraza od Švedske u polufinalu.

Željko Dimitrijević je osvojio je srebrno odličje pošto je u bacanju čunja zauzeo drugo mesto sa bačenih 35,29 metara, što je njegov najbolji rezultat u karijeri.

Dimitrijević je bio odličan u svih šest serija, ali nije uspeo da nadmaši rezultat Rusa Muse Tajmazova, koji je u prvoj seriji bacio svetski rekord 35,42 metra.

Tajmazov je tako nadmašio Dimitrijevićev svetski rekord, a srpski takmičar je čak tri puta u Tokiju bacao bolje od prethodnog ličnog svetskog rekorda (34,71m).

Borislava Perić Ranković i Nada Matić nisu uspele da se plasiraju u finale, pošto su Šveđanke bile bolje u dva odigrana meča.

Perić Ranković

Prema pravilima takmičenja na POI, poraženi polufinalisti takođe dobijaju bronzanu medalju.

Borislava Perić Ranković se takmičila u Tokiju i u pojedinačnoj konkurenciji, ali je prošle nedelje poražena u četvrtfinalu od Indijke Hašmukbaj Patel.

Na prethodnim Paraolimpijskim igrama u Riju 2016, Perić Ranković je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju, a u ekipnom takmičenju, takođe sa Matić, stigle su do srebra.

Autor: BBC News na srpskom

Foto: POK/Ristić i Savanović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here