Home Sport Paraolimpijske igre: Mitar u pohodu na medalju

Paraolimpijske igre: Mitar u pohodu na medalju

0
Paraolimpijske igre: Mitar u pohodu na medalju

Posle Olimpijskih igara, kao i uvek, slede Paraolimpijske, u istom gradu. Japanska prestonica je dobila prelaznu ocenu za organizaciju prve manifestacije, a sada je vreme da demonstrira umešnost i u koordinaciji paraolimpijaca, među kojima je i jedan, svima dobro znan šabački sportista.

Naš stonoteniser Mitar Palikuća obezbedio je još ranije, visokim plasmanom na svetskoj rang listi, plasman na POI, što je njegovo drugo uzastopno učešće na najvećoj smotri, a u Japan je otputovao sa željom, ciljem i snom da bar ponovi rezultat iz Rio de Žaneira kada se okitio bronzanom medaljom u pojedinačnoj konkurenciji.

-Koliko smo mogli, odlično smo se pripremili. Više od godinu dana nije bilo velikih zvaničnih takmičenja. Uspeli smo da nastupimo na kampovima u Češkoj i Poljskoj, još jednom turniru i nadam se da smo spremni. Trudiću se, kao i svi, da ostvarim što bolje rezultate i nadam se medalji, iako su uslovi drugačiji – rekao je Palikuća.

Otvaranje Igara je u utorak, 24. avgusta, a takmičenja u stonom tenisu u klasi gde se nadmeće i naš sugrađanin počinju dan kasnije. Svi učesnici su podeljeni u četiri kvalifikacione grupe, potom sledi četvrtfinale, polufinale i finale.

Stonoteniska reprezenacija je jedna od uzdanica naše paraolimpijske ekspedicije, a iz Brazila je donela četiri odličja.

Rigorozne mere

Za paraolimpijce su predviđene jednako rigorozne mere domaćina kao i za olimpijce. U Tokio idu samo sportisti sa negativnim testom na Kovid 19, potom ih očekuje redovno testiranje tokom Igara, zabranjeno je prisustvo publike na događajima, nije dopušteno da bodre svoje takmičare sa tribina ni članovi iz tima.
Svi sportisti najkasnije dva dana po završetku svog nastupa moraju da napuste Japan.

Izvor: Glas Podrinja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here