Home Društvo Pala narko banda: Oduzeta droga vredna 4 miliona evra

Pala narko banda: Oduzeta droga vredna 4 miliona evra

0
Pala narko banda: Oduzeta droga vredna 4 miliona evra

Austrijska policija uhapsila je 21 člana narko bande sa Balkana, koja je prodajom narkotika u Beču ostvarila prihode od više miliona evra. Uhapšeni su mahom iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore, a zaplenjeni narkotici vredni su oko četiri miliona.

Prema podacima iz istrage, za samo par dana policija u okviru četiri akcije uhapsila 21 osumnjičenu osobu i zaplenila oko 29 kilograma kokaina, 9,5 kilograma heroina, oko dva kilograma marihuane, i oko 36,5 kilograma sredstva za proizvodnju narkotika.

Nakon intenzivne istrage jedinica za borbu protiv uličnog kriminala (EGS) uspela je da zada novi udarac međunarodnom lancu trgovine.

Osim toga, kod uhapšenih je pronađeno više pištolja, kao i falsifikovana dokumenta i 360.000 evra u gotovini.

Jedan od osumnjičenih je u bekstvu udario u policijski automobil. Drugi je nosio pet kilograma čistog kokaina u torbi za teretanu.

„Udar protiv organizovanog narko-kriminala dogodio se u maju ove godine. Iz taktičkih razloga istrage, sada su bila poznata ukupno četiri pristupa. Tokom akcije koja je trajala nekoliko dana nisu uhapšeni samo osumnjičeni trgovci drogom. Između 5. i 20. maja, zaplenjena je i opojna droga čija je prodajna vrednost milionska“, kaže portparol policije Daniel Furst u izjavi za medije.

Istrage su bile otežane jer su samo dvojica od uhapšenih osumnjičenih imali ispravnu adresu registracije u Austriji. Njih je iz Srbije, po jedan osumnjičeni iz Hrvatske, Crne Gore i Austrije. Policajci su ukupno zaplijenili 77 kilograma narkotika. Uključujući 29 kilograma kokaina i nešto manje od deset kilograma heroina. Za čistoću drogese kaže da je izuzetna, što takođe povećava vrijednost-navodi se u saopštenju.

Autor: Jovana Aleksić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here