Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić otvorila je na Novosadskom sajmu 88. Međunarodni poljoprivredni sajam, kao i Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije.

Ove sajamske priredbe održavaju se posle prošlogodišnje pauze zbog epidemije virusa korona.

Matić je kazala da se veliki broj kopanija iz regiona na ovom sajmu upoznaje sa tržištem Srbije i izrazila očekivanje da će i ovogodišnji sajam u Novi Sad i našu zemlju dovesti strane kompanije i neke od njih trajno zadržati na našem tržištu.

Ministarka je ocenila da je Poljoprivredni sajam  okupio najbolje što naša zemljaima u oblasti poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije, kao i izlagače iz 17 zemalja, koji će predstaviti najznačajnije proizvode iz oblasti agrara, lova i ribolova.

Zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Republika Češka, a posetioci će imati priliku da se sretnu i sa privrednicima iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Poljske i Rusije.

Sajamske priredbe održavaju se do 24. septembra uz dozvolu Kriznog štaba i poštovanje epidemioloških mera.

Ulaz je omogućen vakcinisanim posetiocima sa potvrdom o vakcinaciji, potvrdu o preležanom kovidu – 19, negativan PCR test ili negativan antigenski test koji je moguće uraditi besplatno na ulazu u sajam. Za posetioce sa kupljenim ulaznicama priređuje se poklon igra u kojoj je glavna nagrada traktor Belarus.

Autor: R.B.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име