Najbolji sportista Podrinja, prvak države i Balkana u višeboju, Aleksandar Grnović danas je sa lokalnom samoupravom potpisao ugovor o finansijskoj podršci u ukupnom iznosu od 480.000 dinara za tekuću godinu. Grnoviću će ta sredstva biti isplaćena u 12 jedankih rata, po 40.000 dinara mesečno.

Prošle godine Grnović je bio prepušten sam sebi, pošto mu prethodna vlast na čelu sa Nenadom Beserovcem malo pomogla. Zahvaljujući angažovanju redakcije MZR i dobrim ljudima prošlog leta obezbeđena su sredstva za pripreme našeg šampiona. Krajem prošlog meseca ponovo zahvaljujući MZR i plemenitim ljudima obezbedila su se novčana sredstva potrebna za put u Ankonu na kvalifikacioni miting za EP.

Konačno, uvidevši kakve rezultate postiže Grnović, oglasilo se opštinsko rukovodstvo, sa jasnim ciljem, da omogući Grnetu da postigne što bolje rezultate. Injekcija od 40.000 dinara mesečno svakako će značiti našem šampionu, te će na taj način on imati obezbeđena sredstva za deo takmičenja u kalendarskoj godini. Ove godine cilj su Olimpijske igre i norma za Evropsko prvenstvo.

Aleksandar zbog povrede Ahilove tetive nije otputovao za Ankonu. On se bazirao na saniranje povrede zadobijene na državnom prvenstvu kada je povređen dao svoj maksimum i osvojio zlato. On će sledeće dve sedmice provesti u Banji Koviljači na rehabilitaciji, pod budnim okom Dr Zorana Grujića, koji je upoznat sa Grnovićevom povredom. Čim se oporavi, Grne će imati priliku da na takmičenju u Grčkoj dođe do propusnice za Olimpijske igre, koje se ovog leta održavaju u Tokiju.

Treba dodati i to da je iz budžeta opštine na konto Grnovićevog matičnog kluba AK SPRINT Badovinci prošle godine leglo 600.000 dinara, dok je Grnović dobio 120.000 na svoj konto.

Ove godine u raspodeli klub je dobio svega 200.000 dinara.

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име