Saopštenje za medije povodom sednice Veća opštine Bogatić:

Dana 24.04.2021. godine u maloj sali Skupštine opštine Bogatić održana je 10. sednica Opštinskog veća opštine Bogatić. Članovi Opštinskog veća razmatrali su ukupno 10 tačaka dnevnog reda. Prisutno je bilo osam članova Opštinskog veća, a u odsustvu predsednika Opštinskog veća Milana Damnjanovića, sednicom je predsedavao zamenik predsednika Opštinskog veća Teodor Teodorović.

Najznačajnije tačke dnevnog reda bile su utvrđivanje predloga Odluke o jednokratnoj pomoći porodici za novorođenčad i donošenje Odluke o neplaćanju naknade za postavljanje letnjih bašti ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Bogatić u 2021. godini.

Odlukom o jednokratnoj pomoći porodici za novorođenčad, jednokratna pomoć se dodeljuje za svako novorođeno dete, bez obzira na red rođenja deteta, i to u iznosu od 50.000,00 dinara po detetu. Porodice koje su ostvarile pravo na novčanu pomoć po ranijim Odlukama o jednokratnoj pomoći porodici za novorođenčad, a čije dete je rođeno 01.01.2021. godine ili kasnije, imaju pravo na isplatu razlike, od iznosa isplaćenog po ranijim odlukama (20.000,00 dinara) do iznosa utvrđenog ovom odlukom od 50.000,00 dinara.

Članovi Opštinskog veća jednoglasno su usvojili i Odluku o neplaćanju naknade za postavljanje letnjih bašti ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Bogatić u 2021. godini. Obzirom na trenutnu situaciju izazvanu virusom COVID 19, a imajući u vidu da ugostiteljski objekti u jednom vremenskom periodu nisu uopšte radili, dok su preostali deo vremena imali redukovano radno vreme, što je sve uticalo na njihov obim posla, a samim tim i na prihode istih, Opštinsko veće je ovom odlukom želelo da ublaži negativne materijalne efekte trenutne situacije na rad ugostiteljskih objekata, oslobodivši iste plaćanja naknade za postavljanje letnjih bašti u 2021. godini.

Takođe, većnici su utvrdili predlog Odluke o dopuni odluke o izradi Plana detaljne regulacije postojenja za prečišćavanje otpadnih voda Bogatić-prva faza 15000 ES u K.O. Crna Bara i predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Bogatić za 2021-2023. godinu, kao i predlog Zaključka o davanju saglasnosti na Izveštaj o radu Kulturno – obrazovnog centra „Bogatić“ za kalendarsku 2020. godinu i Finansijski izveštaj – izvršenje budžeta za 2020. godinu

Donet je Zaključak o davanju saglasnosti na Izveštaj o sprovedenim merama poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za područje opštine Bogatić za 2020. godinu.

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.