Osvajanjem zlatne olimpijske medalje čak sedmorica vaterpolista Srbije oprostila su se od igranja za državni tim, čime je stavljena tačka na blistavu generaciju.

Finalni meč protiv Grčke bio je poslednji u reprezentaciji za Filipa Filipovića, Andriju Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Milana Aleksića, Stefana i Branislava Mitrovića.

Kakve uspehe su beležili govori podatak da zbirno imaju čak 192 trofeja sa srpskom selekcijom! Olimpijske igre, svetska i evropska prvenstva, svetsku ligu i svetski kup, mediteranske igre… Osvojili su sve što se moglo osvojiti. I to više puta.

Prednjači Filipović ukupno 35 odličja, dok Prlainović i Duško Pijetlović imaju po dva manje. Stefan Mitrović se medaljom okitio u 26 navrata, Gojko Pijetlović u 25, a Milan Aleksić 24. Na kraju, Branislav Mitrović je tokom reprezentativne karijere uzeo 16 medalja.

Šta dodati na takve karijere? Ništa osim poželeti sreću u zasluženoj penziji, uz nadu da će nova generacija biti barem polovično uspešna poput „sedmorice veličanstvenih“.

Autor: B.M.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име