Mačva je decenijama važila za „rudnik“ vrednih i dobrih harmonikaša. Na estradnoj sceni nekadašnje Jugoslavije prvi se proslavio maestro Siniša Džavić, koji je svojevremeno imao najbolji orkestar u Zapadnoj Srbiji.

Danas su vremena nešto drugačija pa se pre kvalitetne muzike ceni organizacija veselja. Upravo su dva mačvanska harmonikaša i dugogodišnji prijatelji Mile Lovčević – Dživdžan , čovek koji slovi za vrhunskog organizatora veselja i maestro Siniša Filipović Fića sa dolaskom nove estradne mode i nekih novih klinaca, pre petnaestak godina ujedinili svoje veštine i znanje i postali najtraženiji orkestar u Mačvi.

Mile svojim organizaciono – menadžerskim veštinama pogađa nastupe skoro svakodnevno, a ako ovim tempom nastavi, doguraće za koju godinu i do Ginisove knjige rekorda.

Njih dvojica sa svojim bendom „Ruzmarin“ sviraju veselja čiji su povodi svadbe, rođendani, izgradnja kuće, kupovina automobila, kupovina plovila, odlazak u vojsku, itd. Takođe, učestvovali su i pomogli mnogim našim ljudima u humanitarnim akcijama svirajući humanitarne koncerte. Istina je da su „uhvaćeni“ da sviraju na korona zabavi, u trenutku kada je na snazi bila Vanredna situacija. Kad pišemo o tome, valja napomenuti da su svi članovi benda Ruzmarin vlasnici originalnih licenci Udruženja estradnih umetnika Srbije, te da na svakom veselju osim tih licenci, u skladu sa zakonom poseduju i ugovor sa organizatorima veselja, što danas vrlo mali broj muzičara poseduje.

Ipak, otišli su i korak dalje.

Mile i Filip ispred novog kombajna

Juče su u najmnogoljudnijem selu u Mačvi, selu Badovinci u domaćinstvu Siniše Bucala zasvirali povodom kupovine modernog kombajna marke Claas. Prema saznanjima redakcije MZR ovakva „alatka“ kupljena u Nemačkoj, FCO Badovinci sa svim troškovima košta nešto preko 140.000 eura.

Najstariji u domu Siniše Bucala, domaćin Puća i naši muzičari

Kad je bilo za kombajn, bilo je i za naše muzičare. Samo nek je veselo i da se narodu dešavaju uspesi i da bude berićetno svima.

Autor: Redakcija MZR

Foto: Žika Šumenko

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име