Jedna od najiskusnijih reprezentativki Srbije Dragana Cvijić iskritovala je Rukometni savez Srbije jer nije hteo da smeni selektora Ljubomira Obradovića posle Evropskog prvenstva u Danskoj u decembru

Tako je bar moglo da se zaključi iz njenih reči.

Pivot naše reprezentacije je odmah posle meča i debakla od Mađarske samoinicijativno odlučila da kaže šta ima i nikoga ne štedi. Iako nije direktno pomenula ime selektora Ljubomira Obradovića, jasno je da je na njega mislila.

– Nismo mi odustale, Rukometni savez je odustao od nas i Olimpijskih igara. Nije želeo da nas čuje, nije se obazirao na naše vapaje. Već posle Evropskog prvenstva u Danskoj (Srbija ispala u prvoj fazi, prim. nov.) je moralo da se menja, videlo se da ništa ne ide. To tamo je bilo upozorenje, ali mi nikoga nismo zanimale. Ja više ne mogu da ćutim i nadam se da će ovo da pomogne nekome nekada – očajna je bila Dragana posle meča.

printscreen Dragana Cvijić

Da Obradović nema adekavatnu komunikaciju sa devojkama bilo je jasno još tokom jučerašnjeg meča sa Rusijom. Gotovo da nisu razgovarali, a kada se na to priroda da je levi bek Jovana Kovačević imala mizernu minutažu iako ja najbolji strelac rumunske lige, kao i da golmanke nemaju trenera jasno je da zdrave atsmofere nema.

– Mi smo žrtve Saveza! Sve su znali, sve smo rekle, bilo je ogromno nezadovoljstvo kod igračica, ali kad nemate podršku vodećih ljudi onda je sve džabe. U Japanu na Svetskom prvenstvu 2019. (bile šeste, prim. nov.) smo nekako prevarile protivnike, bile jedno, i uspele smo nešto da uradimo. Pod hitno mora nešto da se menja kako bi naredne generacije imale bolji rad i mogućnost da odu na Olimpijske igre.

Na pitanje da li se sve ovo odnosi na trenera, Cvijićeva nije demantovala.

– Znaju oni svi na koga ja mislim. Bili su sa nama sedam dana, sve videli i ništa nisu uradili, ostavili su nas ovako… Sve su mogli da vide, kako stoje stvari i šta se radi, ali džabe je sve. Ovo je verovatno većini poslednja utakmica u reprezentativnoj karijeri i nadam se da će Savez učiniti sve da naredne generacije imaju bolji rad, da će doći neko ko može da ih nauči nešto, a ne ovako… Savez nije zaslužio ovaj plasman, a mi ispaštamo zbog njih – zaključila je Dragana.

Autor: S.M.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име