U Šapcu je održana 7. sednica Skupštine grada i ovog puta bez prisustva odbornika opozicije. Između ostalog, usvojeni su predlozi o formiranju zona toplifikacije gasifikacije, radu Štaba za vanredne situacije, izradi plana razvoja grada za period 2021-2030. godinu, pravu raspolaganja mesnih zajednica novcem od poreza na imovinu kao i finansiranju troškova vantelesne oplodnje.

Sa četiri dopune dnevnog reda, odbornici gradskog parlamenta odlučivali su o 25 tačaka među kojima se izdvaja predlog odluke o pravu mesnih zajednica na raspolaganje sredstvima od poreza na imovinu i utvrđivanju postupka i načina njihovog korišćenja.

– Odluku će donositi Saveti mesnih zajednica kao izabrani predstavnici, a predlozi će morati da sadrže jasne podatke o projektu. Šta će se raditi i koliko je sredstava neophodno za realizaciju. Jedna od najvažnijih tačaka svakako je dopuna odluke finansiranja troškova vantelesne oplodnje. Parovima će biti dostupna sredstva i da postupak obave u inostranstvu, što je još jedna od mera populacione politike – navodi dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

Aleksandar Pajić

Usvojenim predlogom odluke o izradi plana razvoja grada u narednih devet godina, strategija će se oslanjati na pet prioriteta.

Kako je naglašeno, za njihovo sprovođenje, ključna reč je odgovornost svih koji su od građana dobili poverenje da izglasaju i sprovedu planirano u delo.

– Planom razvoja grada predviđeno je više kapitalnih investicija kao što su izgradnja otvorenog bazena, sportske hale, uređenje zgrade Doma vojske, opremanje industrijske zone. Obećanja koja smo dali zasnovana su na realnim osnovama i realnim izvorima finansiranja, usklađenim sa interesima građana – objašnjava dr Boban Birmančević, šef odborničke grupe SNS-a u gradskom parlamentu.

Odbornici su jednoglasno usvojili i izveštaje o usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti poslovanja javnih preduzeća u prošloj godini. Data je saglasnost JKP “Komunalac” iz Rume za priključenje sistemu regionalne deponije Srem-Mačva, a usvojen je i predlog odluke o formiranju zone toplifikacije i gasifikacije.

Imenovana je komisija za dodelu Aprilske nagrade Grada Šapca, a takođe je usvojen i predlog da sportski objekat nekadašnji Koš klub, ponese naziv po proslavljenom košarkaškom stručnjaku Milovanu Stepandiću Stepiju.

Ni na ovoj sednici gradske Skupštine nisu bili predstavnici opozicionih stranaka i grupa građana. Opoziciji su u nekoliko navrata sa govornice upućeni pozivi da se vrate u skupštinske klupe i daju svoj doprinos u radu gradskog parlamenta.

Slavica Gajić

Izvor: https://www.sabackilist.rs/%D1%81%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%88%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D1%83%D1%81%D0%B2%D0%BE%D1%98%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D1%98/?fbclid=IwAR1edDSh5N4hl2pwWeVgXF1n3lFDWcK6C-5zjfPrNrDaAub1HUye6ttoQ64

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име