Sedma biciklijada „Biciklom kroz Mačvu“ okupila je preko 300 ljubitelja dvotočkaša koji su na najbolji način promovisali zdrave životne stilove i ukazali na potrebu zaštite životne sredine.

Biciklisti svih uzrasta, njih 265 kojima su dodeljeni brojevi, su na ovogodišnju rutu krenuli sa platoa ispred Osnovne škole „Mika Mitrović“ i posle defilea ulicama Bogatića uputili se prema Glogovcu i Badovincima, pa se preko Klenja vratili u Bogatić. Preko 30 biciklista iz Sovljaka, Glogovca, Salaša, Crne Bare, Badovinaca i Klenja priključilo se učesnicima koji su krenuli sa starta.

– Nekada je u Mačvi bilo dosta bicikla, ali su ih vremenom zamenili automobili ili motori. Pozivamo ljude da se vrate biciklu kao prevoznom sredstvu, zbog zdravlja i zaštite životne sredine – kaže Aleksandar Firuanović.

Ovogodišnja biciklijada je imala i humanitarni karakter.

-Učesnici su mogli da doniraju sredstva za nabavku specijalnog robotizovanog sistema za rehabilitaciju „Lokomat Pro“ koji Humanitarna fondacija „Prvi korak“ želi da donira Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine i na taj način omogući svoj deci u Srbiji besplatnu savremenu rehabilitaciju koja će im pomoći u bržem i lakšem oporavku – rekao je Bojan Kačavend iz fondacije „Prvi korak“.

Učesnici bicklijade su se nadmetali u više disciplina za pehare, a kao i svake godine najsrećniji biciklista vratio se kući sa vrednom nagradom – novim biciklom.

Autor: Gruja Press/Redakcija MZR

Foto&Video: Gruja Press

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име