Jedan od naših najvećih sportista svih vremena svakako je Vladimir Vanja Grbić, odbojkaš koji je ušao u kuću slavnih, čovek koji je osvojio najspektakularniji poen u istoriji odbojke i patriota koji je igrajući u dresu sa državnim grbom osvojio čak 14 medalja. Pre dvadeset i više godina, dok je bio aktivan igrač, Vanja je bio uzor mnogih devojčica i dečaka, koji su upravo zahvaljujući njemu počeli trenirati odbojku, sklonili se sa ulice, postali ljudi, a neki od njih i svetski šampioni. Bez obzira što odbojku aktivno ne igra već 10 godina, Vanja je i danas dan uzor mnogima.

Ogromno iskustvo i znanje Vanja je odlučio da prenese na mlađe naraštaje, pa je pre nekoliko godina svoje ideje i planove počeo sprovoditi u delo. Osnovao je sportsko udruženje „Vladimir Vanja Grbić“, koje ima za cilj motivisati decu da se bave sportom i žive zdrav život. U sklopu udruženja formiran je Odbojkaški kamp „Vanje Grbića“ koji se u Sokobanji održava u periodu jun-jul, kada su deca na raspustu.

Kroz kamp je u prethodne četiri godine prošlo 2300 dece iz 36 zemalja sveta sa svih kontinenata čak i iz Afrike. Od početnika do ozbiljnih takmičara.

Ovogodišnji peti po redu kamp Vanje Grbića počeo je 20. juna i trajće do 25. jula 2021 godine, sa smenama od 7 dana. Između dve planine Rtanj i Ozren, a poznata kao banja za bolesti disajnih puteva, Sokobanja je bila logičan izbor.

Kao i predhodnih godina, kamp prati veliki broj trenera, instruktora, lekara, psihologa i osoblja koje se trudi da boravak dece protekne u najbolje redu a da za period boravka u kampu deca uče od najboljih.

Smeštajni kapaciteti i uslovi boravka u potpunosti zadovoljavaju potrebe dece a prijatno osoblje hotela Moravica, kao i predhodnih godina biće na raspolaganju deci i osoblju da se osećaju kao u svom domu.

Hotel Moravica

I ove godine zahvaljujući Vanji Grbiću deca iz celog sveta posetiće Srbiju, naučiti nove lekcije i poželeti da se dogodine ponovo vrate u kamp.

Bravo, Vanja!

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име