Tragom priča o geološkim istraživanjima lokalitetu Dvorište i izgradnji memorijalnog centra na Ceru, „Glas Podrinja“ je kontaktirao resorna ministarstva. Odgovor Ministarstva rudarstva i energetike prenosimo u celosti:

Na planini Cer trenutno nema aktivnih geoloških istraživanja niti aplikacija za izvođenje geoloških istraživanja. Privredno društvo Rudar RNM d.o.o. iz Beograda, nije ispunilo zakonske uslove za dobijanje odobrenja za izvođenje geoloških istraživanja granodiorita kao tehničkog građevinskog kamena na lokalitetu Dvorište kod Šapca, odnosno nije dostavilo dokumentaciju shodno članu 34. Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, pa je njihov zahtev za geološka istraživanja odbijen.

Pored navedenog napominjemo da Ministarstvo rudarstva i energetike izdaje odobrenja za vršenje geoloških istraživanja u skladu sa zakonom kojim se uređuje zaštitu prirode, odnosno Uslovima Zavoda za zaštitu prirode i nadležnih Zavoda za zaštitu spomenika kulture, tako da ne postoji mogućnost izdavanja odobrenja na prostorima na kojima nije dozvoljeno izvođenje geoloških istraživanja.

Izvor: Glas Podrinja

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име