Home Društvo Nikola Jokić na raftingu kod braće Ćalasan

Nikola Jokić na raftingu kod braće Ćalasan

0
Nikola Jokić na raftingu kod braće Ćalasan

Nedaleko od gradića Foče u Republici Srpskoj nalazi se raj na zemlji, najpoznatije mesto na Balkanu, kada je rafting u pitanju – Bastasi. Leti ovo mestašce posećuje veliki broj turista iz čitavog sveta, a mnogi najviše vole doći i kažu da je ubedljivo najbolji provod u kampu DMD, braće Ćalasan.

Jedan od vlasnika, Dejan Ćalasan, inače ugledni beogradski oralni hirurg i dugogodišnji prijatelj naše redakcije kaže:

Kanjon Tare dugačak je 82 kilometra. To je jedna od najvećih svetskih prirodnih atrakcija. Po veličini kanjon je drugi na planeti, odmah iza Kolorada. Voda iz reke je pitka celim tokom, a njena vidljivost pri dnevnoj svetlosti iznosi i do 14 metara dubine. Dubina kanjona ispod Tepaca je oko 1.307 metara. Suncem je obasjan samo kada je sunce u zenitu od podne do dva, tri sata posle podne. Uveče iz kanjona samo se vidi tanka „neonska“ traka zvezdanog neba.
Na rafting možete otići čak do čuvenog mosta u Đurđevića Tari (dugačkog 365, a visokog više od 170 metara). Puna deonica prelazi se za najmanje dva dana. Na tom putu prolazi se šljivanski buk, Đurđevića Tara, trešnjevački buk, Leveri, a noći se u kampu Radovana luka, ispod sela Tepca gde je kanjon najdublji. Sutradan prolaze se Tepca, tepački buk, prelepe Bajlovića sige s jedinstvenim vodopadima, Poskok bar, Nozruć, Prodrta usov. Na Lazinom kamenu Tara je najuža, taman koliko da prođe jedan čamac, a zna da bude duboka i do 20 metara.

Ko ne proba ovaj pustolov, neće znati šta je adrenalin, posebno u maju.

https://www.instagram.com/p/CPyhDV4qId9/?utm_medium=copy_link

Na rafting Tarom i Drinom nije ostao imun ni naš košarkaš, ovogodišnji MVP NBA lige Nikola Jokić. On je uživao u čarima tamošnje netaknute prirode, ali, i dobrog provoda uz društvo i sjajnu atmosferu, kakvu samo Ćalasani mogu prirediti.

U kanjonu Tare nema politike, gradske buke ili stresa. Učmaloj svakodnevici nema mesta na 140 kilometara divljih brzaka i varljivih vodenih zatišja. Nad kanjonom suvereno vladaju orlovi, na stenama i liticama divokoze, a na Tari skiperi – iskusni kormilari koji gumenim rafting čamcima kližu preko brzaka i seku najveće bukove.

Vredi posetiti Bastase, kamp DMD braće Ćalasan.

Sve ponude pogledajte ovde👇

https://tara-rafting.com

Autor: Redakcija MZR

Foto: instagram DMD Kamp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here