Spreman sam da u svakom trenutku stanem pred državne organe i poligraf i odgovorim na svako pitanje. Neću se zaustaviti dok svaka laž ne bude razobličena, rekao je Nebojša Stefanović, ministar odbrane na konferenciji za novinare.

On je odbacio sve navode koji su se juče uveče mogli čuti na televizijama sa nacionalnom frekvencijom o tome da ga je vrbovala stana služba i da je predvodio grupu u MUP, dok je bio ministar policije, sa namerom da „sruši“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kao i  da je on sprečio ulazak policije u kuću u Ritobeku koju je koristio klan  uhapšenog Velja Belivuka.

– Laž da sam predvodik grupe zaverenika sa ciljem da srušimo predsednika Vučića. Označen sam da sam radio direktno protiv predsendika, kršio zakon i da samsve to radio za interes stranih država. Od svih laži koje su izrečene ova je svakao najmonstruoznija i neću sezaustaviti dok svaka od njih ne bude razobličena – rekao je Stefanović.

On je naveo da se nada se da će na poligraf otići i svi oni koji govore laži o njemu.

– Visoki policijski sližbenik Tomislav Radovanović juče me je bez dokaza označio kao organizatora nekih paralelnih veza u MUP čiji je cilj slabljenje predsednika Vučića. Za sve vreme bavljenja politikom ne da nisam rekao težu reč, niti se suprotstavio politici koju on predstvalja, a kamoli da sam vodio neku grupu zaverenika i pokušao da oborim čoveka kojem verujem, kojeg poštujem i čiju politiku podržavam – naveo je Stefanović.

Prema njegovim rečima, u svakom trenutku je radio u interesu države i partije kojoj pripada i da je to razlog ovih napada.

– Radovanović trvdi da sam vrbovan od neke strane službe, a dređeni mediji idu dalje i kažu da sam prilikom posete SAD u maju vrbovan od strane jedne strane oaveštajne službe. Po nalogu te službe Stefanović kreće u akciju uklanjaanj predsednika Vučića. Nikad monstruozniju laž nisma mogao da čujem – reako je Stefanović.

Kako je objasnio, svaki sastanak odvija se po strogo određenim krterujumima i u sklasu sa zakonom. Njegova poseta nije bila privatna, kako je rekao, nego se odvila posle odobrenja vlade i sa platformom i temama o kojima s erazgovara.

Kako je dodao sa njim je bilo mnogo državnih službenika, i da ambasarod Srbije Đerš Matković može da potvrdi sadržinu tih sastanaka.

Ovih dana je, kako kaže, optuživan kroz medije da od toga radi za Rusku federaciju koja ima maligni uticaj na Srbiju, do toga da vodi ruskog ambasadora na administrativnu liniju, iako se tu, prema njegovim rečima, radi o zakonom utvrđenoj proceduri.

– To što me gospodin Radovanović otpužio da radim za neku drugu zemlji i z aračun neke druge zemlje, je laž najvećih razmera. I kao patriota i član vlade ne mogu da dopustim da to prođe tako. Ove besmislicce će morati da objasni nadležnim organima – kazao je Stefanović.

Kao dokaz svog patriotizma i rada za državu on je naveo julske proteste 2020. koje su kako je naveo predvodili Đilas, Jeremić, Obradović i ostali, kada su protestanti upali u Skupštinu Srbije i gađali policajce kamenicama.

– Čak i u danu kada sam sahranio oca stajao sam u Skupštini i čvrsto branio politiku Aleksandra Vučića. Zar se tako ponaša neko ko je zavrbovan od stranih službi. Apsolutno ne – ukazao je Stefanović.

Posetimo, u petak uveče u emisiji na Youtube kanalu Objektiv „Ozbiljno sa Đukom“ čiji je autor i voditelj član Srpske napredne stranke i narodni poslanik Vladimir Đukanović, bivši načelnik beogradske Uprave kriminalističke policije Ilija Milačić, koji je inače osuđen na sedam meseci kućnog pritvora zbog odavanja poverljivih policijskih informacija upravo portalu „Objektiv“, izjavio je da istragu u slučaju kriminalne grupe Veljka Belivuka i kuće u Ritopeku praktično zaustavio bivši ministar policije, a aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović – odnosno da je znao za postojanje te kuće.

Zatim, Načelik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije (UKP) Tomislav Radovanović izjavio je u petak uveče da je „ubeđen“ da je u MUP postojala paralelna struktura „sa precizno odabranim ljudima“ čiji je cilj, kako je rekao, bio da prikupljaju podatke o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

Radovanović je kazao da je grupa, formirana u vreme kada je resorni ministar bio Stefanović, imala logističku i svaku drugu podršku „jedne zapadne obaveštajne službe“, kao i da je uspostavila obaveštajnu mrežu kod „tajkuna“ i organizovanih kriminalnih grupa.

„Ne mogu da kažem o kojoj je službi reč, ali je prelomna tačka verovatno put ministra Stefanovića u SAD u vezi predmeta Gvantanamo, koji je podrazumevao integraciju i resocijalizaciju dva lica iz te baze. Tada se sa određenim obaveštajnim strukturama SAD stupa u direktan kontakt i verovatno je iz tih kontakata proistekla dalja saradnja“, kazao je Radovanović za TV Prvu.

Autor: L.V.

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.