Bio je to slučaj „Déjà Vu“ za Denver Nagetse u noći između srede i četvrtka, pošto su zbog lošeg procenta šuta za tri poena i očajnog starta na kraju po drugi put uzastopno poraženi od Memfis Grizlija, ovaj put rezultatom 108-106.

Naš Nikola Jokić promašio je šut za produžetak sa zvukom sirene, međutim glavni krivac za poraz je Majkl Porter Junior, koji je prokockao dva napada nerezonskim šutevima pred sam kraj meča. Na drugoj strani, Memfis je imao šut za tri poena 16/34.

Nikola Jokić je bio najefikasniji igrač na meču i postigao 34 poena uz 11 skokova, 5 asistencija i dve ukradene lopte. Vil Barton je postigao 26 poena.

Brza serija Memfisa od 8-2 u prva dva minuta utakmice dovela je do ranog tajm-auta glavnog trenera Nagetsa Majkla Melouna. Stvari se nisu poboljšale nakon tajmauta, pošto je Memfis poveo 17-5. Grizliji nisu mogli da promaše tokom čitave četvrtine, završili su prvih 12 minuta sa lrocentom šuta za 3 poena 68,2 i 63,6 odsto iz igre (7 od 11), što je dovelo do vođstva od 37-19 na kraju prve četvrtine.

Vil Barton je bio odlučan da vrati Denver u igru ​​u drugoj četvrtini, postigavši ​​osam poena u prvih pet minuta kada se smanjio zaostatak Nagetsa na jednocifren broj. Nagetsi su nastavili da hvataju zamah kada su se starteri vratili u igru i smanjili prednost Memfisa na samo dva poena 44-42.

Dva tima su se menjala tokom preostalog dela četvrtine dok su košarkaši Memfisa na poluvreme otišli sa poenom prednosti 56-55.
Kako šutevi van linije 6,75 nisu hteli u koš, Denver se fokusirao na postizanje poena iz reketa, i na kraju je završio sa 36 poena iz reketa u prvom poluvremenu. Nikola Jokić i Barton su u prva 24 minuta završili sa po 13 poena.

Brza serija Denvera od 9-2 u prvim minutima drugog poluvremena donela je Nagetsima najveće vođstvo na meču do tog trenutka, 64-58. Međutim, Denver nije dugo uživao u vođstvu, pošto je Memfis uzvratio svojom serijom od 9-2. Kasni nalet Bartona od 6-0 pomogao je Nagetsima da povrate vođstvo i povećaju ga na 10 poena. Denver je na kraju poveo sa 83-78 u poslednjoj četvrtini.

Sledi serija Memfisa 24-8 koja ih vraća u vođstvo početkom poslednje četvrtine 84 – 83. Džekson je nastavio da puca iz daljine. Postigao je tri trojke u ključnim momentima za ekipu Memfisa. Denver je izjednačio na 102-102, na preostalih 3:30, a pobednik je bio neizvestan sve do kraja meča, kada je Jokić promašio produžetak.

Druga četvrtina za istoriju

Nakon zaostatka od 20 poena nakon prve četvrtine, izgledalo je kao da Denver ide ka velikom porazu. Međutim, Nagetsi su u drugom delu potpuno preokrenuli stvari, nadmašivši Memfis sa 36-19.

Predvođen Bartonom (10 poena u četvrtini), Denver je odlično odigrao u defanzivi, gurnuo loptu u tranziciji i napao koš. Nagetsi su imali 15 brzih napada u prvom poluvremenu, a većina ih je došla u toj dominantnoj drugoj četvrtini.

Opet boli očajno šutiranje za 3 poena

Trend tokom prve dve nedelje sezone veliki problem Nagetsa je šut za 3 poena. Pred početak utakmice u sa Memfisom, Denver je imao samo 30,1 odsto realizacije pokušaja izvan 6,75, što je procenat za 28. mesto u ligi.

Dok su Nagetsi u sredu uveče uspeli da postižu poene iz reketa (60 poena), šut za tri poena bio je gori od dosadašnjeg. Denver je šutirao 8/27 za tri poena. Kako Nagetsi žele da se vrate ofanzivno na pravi kolosek u narednim utakmicama, pronalaženje ritma za postizanje trojki bi mnogo doprinelo realizaciji tog cilja.
Denver se vraća na teren u subotu, u Bol Areni protiv Hjuston Roketsa.

Autor: Redakcija MZR

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.