Atlanta Hoksi su izgubili od Jute Džez u noći između četvrtka i petka uz sjajnu igru Džordana Klarksona koji je tako nadoknadio izostanak Donovana Mičela. Ekipa Los Anđeles Lejkersa se obrukala i izgubila je od jedne od najslabijih ekipa u ligi Oklahoma Siti Tandera.

Džordan Klarkson je u pobedi Jute 116:98 zabeležio 30 poena, a interesantno je da je on reagovao posle užasne utakmice u utorak kada je promašio 11 trojki. Saigrači su hrabrili Klarksona, terali ga da šutira i uveravali da će koševi doći. To se i desilo jer je u četvrtoj četvrtini Juta prelomila meč zahvaljujući Klarksonu. Taj period je dobila 41:23 uz osam trojki.

Meč je inače propustio Donovan Mičel zbog problema sa skočnim zglobom, a uz Klarksona je Juta imala još četvoricu dvocifrenih. Bojan Bogdanović je ubacio 27 poena, Džo Ingls 19, a Majk Konli i Rudi Gober po 13. Bogdan Bogdanović je za 30 minuta na terenu ubacio osam poena, dok je Tre Jang imao 21 kod Atlante.

Juta je prva na Zapadu sa 7-1, dok Atlanta ima skor 4-5 i poraz od Jute im je prvi kod kuće.

Lejkersi su opet igrali bez Lerona Džejmsa koji će propustiti barem nedelju dana. Poraženi su od Tandera 107:104 i to posle izgubljenih +19. Oklahoma je inače po drugi put uradila isto Lejkersima jer je i prošle sedmice u „Stejpls centru“ gubila velikom razlikom pa se vratila i dobila meč. Tanderi su poveli prvi put tek na pet i po minuta do kraja meča kada su imali seriju 12:0. Meč su kasnije prelomili Kenrik Vilijams jednom trojkom, ali i Šai Gildžus Aleksander.

Gildžus Aleksander je imao 28 poena uz šest asistencija i on je bio kreator povratka, dok je Vilijams sa klupe dodao 13 poena. Aleksej Pokuševski je ostao bez koša za deset minuta na parketu. Lejkersi su šutirali iz igre tek 41 odsto, Entoni Dejvis je ubacio 29 poena, a Rasel Vestbruk 27. Karmelo Entoni je sa klupe dodao 21 poen.

Finiks je u poslednjoj četvrtini tek prelomio ekipu Hjustona 123:111. Do tada su se Sansi mučili, ali u poslednjoj deonici nije bilo dileme, a nije bilo ni realno da vicešampioni izgube uz šut za tri 14/31. Devin Buker je meč završio sa 27 poena, dok je Kevin Porter imao 20 kod Hjustona. Kris Pol je u dresu Finiksa ubacio tek devet poena, ali je imao i 13 asistencija.

Boston je iskoristio veoma loše veče Majamija i dobio je 95:78. Odbrana Seltiksa je došla do izražaja na Floridi, a več od druge četvrtine su se gosti odlepili i napravili veliku razliku. Boston je imao seriju 20:2 i iza toga je Majamiju bilo veoma teško da se vrati. Uz to je Hit šutirao iz igre manje od 40 odsto. Džejlen Braun je kod Bostona ubacio 17 poena, a Džimi Batler je imao 20 kod Majamija.

Filadelfija je dobila ekipu Detroita 109:98, a Siksersi su meč prelomili u drugom poluvremenu. Uglavnom je razlika u ovom meču bila mala, da bi Filadelfija serijom 15:2 rešila duel. Set Kari je imao 23 poena, Tajris Meksi 20, a Džoel Embid 19. Kod Detroita je Džerami Grent ubacio 27 poena.

Autor: Redakcija MZR

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.