Home Sport NBA: Jokić obezbedio pobedu Denveru, pa isključen zbog prigovora

NBA: Jokić obezbedio pobedu Denveru, pa isključen zbog prigovora

0
NBA: Jokić obezbedio pobedu Denveru, pa isključen zbog prigovora

Nikola Jokić pokušava da se izbori za poštovanje koje bi trebalo da mu sledi kao MVP lige. Malo to čini fantastičnim partijama kao ovom protiv Vašingtona (113:107), a malo svađom sa sudijama.

Protiv Vašingtona je za samo 31 minut upisao 28 poena uz 19 skokova, devet asistencija i tri ukradene lopte. Impresivno! Sve to je učinio pogodivši devet od 14 šuteva iz igre (1/2 za tri), ali i devet od 11 slobodnih bacanja. Na čitav učinak je dodao i jednu blokadu, a sa njim na parketu je Denver imao +21. Ipak, još jednom se pokazalo ne samo koliko je Srbin briljantan, već i koliko nedostaje timu kada ga nema.

Ipak, ono što je uradio do sredine četvrte četvrtine i +20 za Denver umalo su ostali igrači uspeli da prospu. Nikola je isključen nakon jedne situacije kada je Jokića udradio u lice laktom.

Nakon toga je Nikola postavio blok na vrhu reketa, a kada ga je Dinvidi izudarao rukama i šakama prigovorio je sudijama. Njima nije trebalo mnogo, pa su odmah isključili Jokića.

Srpski centar najpre nije mogao da veruje šta se desilo jer je do tada strpljivo istrpeo nekoliko udaraca bez ikakvog prigovora. Ipak, odmah je izbačen, pa je imao šta da kaže sudijama. Da nije bilo saigrača da ga zadrže moglo je da dođe do ozbiljnijeg skandala.

Usledila je prava eksplozija pritajenog besa i potisnute nervoze kod našeg asa. Ipak, saigrači i treneri su uspeli da ga spreče da ne dođe i do fizičkog nakon verbalnog sukoba sa sudijama. Nakon toga se prilikom odlaska u svlačionicu okrenuo i dugo gledao u arbitra koji je prelako odlučio da izbaci iz igre zvanično najboljeg igrača lige.

Zapravo ga je isključio isti sudija koji je to učinio 16. marta 2019. godine. Čuveni i zloglasni Toni Braders.

Tada je i Jokić vređao sudiju, imao je šta da mu kaže, a nije izostala ni reakcija braće koja su srpskim psovkama počastila arbitra.

https://www.youtube.com/watch?v=0VW9GeO0lwo

Bio je ovo prvi ozbiljniji sukob Jokića sa arbitrima od kada je stigao u ligu, a od tog trenutka su ovakve scene počele da se dešavaju sve češće.

Autor: Redakcija MZR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here