Nakon više od tri decenije Šabac će biti domaćin Pojedinačnog prvenstva u boksu od 22. do 26. septembra, saopšteno je nakon sastanka gradskog rukovodstva sa predstavnicima Bokserskog saveza, BK „Mačva“ i Vojvođanskog bokserskog saveza.

-Okupićemo najveća imena domaćeg boksa kao domaćini značajnog prvenstva, što će biti i posebna promocija pred Svetsko prvenstvo koje nas očekuje u oktobru. Nadam se da će naši takmičari imati zapažene rezultate na Državnom prvenstvu i da ćemo dobiti kandidate za Svetsko – rekao je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić napominjući da je Šabac grad sporta i da će pružati podršku razvoju sporta kako bi mlade generacije odrastale zdravo i postale novi šampioni za ponos.

Predsednik Nenad Borovčanin istakao je da Šabac vidi kao plodno tle za sportiste, sa posebnim akcentom na boksere i klub kao što je BK „Mačva“

-Velika imena potekla su iz „Mačve“. To je klub koji je daleko poznat klub ne samo u Srbiji, već i nekadašnjoj Jugoslaviji. Pojedinačno prvenstvo u Šapcu je uvertira i najvažnija priprema za Svetsko prvenstvo u boksu koje će biti održano u Beogradu, od 26. oktobra do 6. novembra. Predsednik organizacionog odbora Svetskog prvenstva je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić koji će biti počasni gost na nacionalnom šampionatu. U Šapcu ćemo dobiti reprezentativce koji će nas predstavljati na Svetskom prvenstvu. Svi mečevi biće dostupni na Areni kako bi ceo region mogao da uživa u spektaklu i prizorima iz šabačkog ringa kao posebnoj promociji plemenite veštine – istakao je Borovčanin zahvalivši se gradu i gradskom rukovodstvu na organizaciji događaja.

-Prvenstvo će finansirati Grad Šabac i Bokserski savez, dok je organizacioni deo poveren BK „Mačva“. Važno je da napomenemo da će nov bokserski ring nakon prvenstva ostati u gradu. „Mačva“ će se vratiti u superligu. Postignut je dogovor oko dodatnog finansiranja i podrške klubu.

Foto: Grad Šabac

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име