Priznat i poznat u celoj bivšoj SFRJ, do 1963. godine u Šapcu je postojao preponski klub. Za tadašnje vreme imao je odlične rezultate, ali iseljavanjem hipodroma na drugu lokaciju, klub se gasi, a ova disciplina zamire.

Više od pola veka kasnije, kao direktan nastavak Škole jahanja šabačke Srednje poljoprivredne škole, 2018, počinje sa radom Sportsko konjičko udruženje “Taur”.

Ognjen JankovićSava MarkovićIsidora Savić,  Natalija Đurić i Marija Petrović, 2018. godine, nakon više od pola veka, obnavljaju preponsko jahanje u Šapcu. Danas takmičarska ekipa broji devet članova. Od prve postavke ostali su Sava i Ognjen, ostalo su “neki novi klinci”.

Najveći uspeh za Klub do sada postigao je Sava Marković. On je sa grlom Tadea osvojio drugo mesto na Otvorenom prvenstvu Srbije. Ovim rezultatom Šabac je prvi put u istoriji dobio državnog vicešampiona u konjičkom sportu.

Ovaj tim ljubitelja preponskog jahanja tu se neće zaustaviti. Sigurni su da mogu još više i bolje, pa su i i pred Vaskrs zablistali.

Ekipa KK “Taur”, Srednje poljoprivredne škole, vratila se sa drugog dana Prolećnog turnira, održanog u KC “Horseland” u Šimanovcima, sa dve zlatne medalje.

Po prvi put u karijeri nastupala su mlada grla Aginica, Smiling i King i odmah je Sava Marković sa Aginicom osvojio zlato. I tu nije bio kraj, nova takmičarka KK “Taur”, Jovana Božić, takođe je nastupala prvi put, ali je to nije sprečilo da sa svojim Maksom osvoji i drugu zlatnu medalju za svoj klub.

– Led je probijen na početku ove sezone, spremamo se za 8. maj i turnir u Novom Sadu – kažu u Konjičkom klubu “Taur”.

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име