Na današnji dan, 28. marta, 1929. godine u Skoplju su rođeni Dragan i Predrag Laković, velike filmske i pozorišne legende.

Dragan Laković obeležio je detinjstvo i mladost mnogih generacija. Ostvario je i značajan glumački opus, pre svega, u mjuziklima Pozorišta na Terazijama, među kojima su: Moja ljupka dama, Večiti student, Put oko sveta, Cigani lete u nebo i Čovek od La Manče.

Ostaje upamćen ne samo po ulogama koje je ostvario u teatru, već i u mnogim filmovima, televizijskim serijama, kao i programima radija i televizije.

Nezaboravne ostaju kreacije Dragana Lakovića u legendarnim televizijskim emisijama za decu: Na slovo na slovo, Deco, pevajte sa nama i Laku noć, deco.

Uz dečje pesme koje je snimio sa horom Kolibri odrastaju i današnji klinci.

Za generacije mališana nezaboravna ostaje i emisija „Laku noć, deco“. Dragan Laković pozajmio je glas lavu, a svima dobro poznat lik je i lisica u interpretaciji Danice Maksimović.

– Kako je to bila divna i topla saradnja sa Draganom, njegovim bratom Pepijem, Đuzom Stojiljkovićem, Ljubišom Bačićem i Tatjanom Lukjanovom. Dragan je bio predivan partner i sjajan čovek od kog sam naučila mnogo. Koliko je bio krupan čovek, toliko i više je bilo veliko njegovo srce. Igrali smo u Pozorištu na Terazijama u „Večitim studentima“, a na njegovo insistiranje bili smo zajedno i u mjuziklu „Čovek od La Manče“ i to je za mene bila velika čast. Nažalost, tu predstavu izveli smo svega dva puta… – kaže Danica Maksimović.

Dragan Laković preminuo je 31. maja 1990. u svom domu, kao voljen suprug, otac, prijatelj i kolega.

Draganov brat blizanac, takođe veliki filmski i pozorišni glumac, Predrag Pepi bio je pet minuta stariji, a umro je 9. septembra 1997.

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име