Home Društvo Na Skupštinu SNS stiže podrška iz Mačve. Najavljene velike promene na svim nivoima stranke

Na Skupštinu SNS stiže podrška iz Mačve. Najavljene velike promene na svim nivoima stranke

0
Na Skupštinu SNS stiže podrška iz Mačve. Najavljene velike promene na svim nivoima stranke

Skupština vladajuće Srpske napredne stranke, posle dvostrukog pomeranja, biće održana u subotu, 27. novembra, a kako su ranije za najavili izvori bliski vlasti, na njoj se mogu očekivati kadrovske promene, koje će poslužiti promociji stranke i učvršćivanju autoriteta njenog lidera i predsednika države Aleksandra Vučića.

U maju 2016. godine, na sednici Glavnog odbora, održanoj posle izborne skupštine, na predlog Aleksandra Vučića izabrani su novi potpredsednici SNS-a, Milenko Jovanov, Miloš Vučević, Marko Đurić i Marija Obradović, dok je za čelnika Izvršnog odbora postavljen Darko Glišić, koji je na tom mestu zamenio Radomira Nikolića, sina bivšeg predsednika Srbije i jednog od osnivača SNS-a Tomislava Nikolića. Četiri potpredsednika partije Glavni odbor tada je izabrao jednoglasno. Ko će od njih zadržati svoje pozicije u stranci, ostaje da se vidi u subotu, ali se može pretpostaviti da će svaki predlog koji bude izneo predsednik naprednjaka biti usvojen – jednoglasno.

Sredinom oktobra, prilikom gostovanja na televiziji Prva, Vučić je najavio „velike promene u stranci“.

– Biće velikih promena, sigurno. Na svim nivoima. Mi smo, ne zaboravite, promenili čak 55 posto gradonačelnika i predsednika opština, to nijedna stranka nikad posle jednog mandata nije radila. Nikad u Srbiji, to je „conditio sine qua non“ (neophodan uslov da bi nešto postojalo) napretka. Morate da menjate, morate da pokazujete želju za promenom. Da ostavite otvorena vrata za nove mlade ljude, talentovane ljude. Da pokazujete da ima mesta za novu energiju, za novu ambiciju, a ne da se sve svodi na rutinu. Jer ti ljudi kojima se sve svodi na rutinu ne mogu da donesu novu vrednost – poručio je Vučić.

Beogradski odbor Srpske napredne stranke, na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić, već je jednoglasno predložio da Aleksanadar Vučić u još jednom mandatu bude na čelu vladajuće stranke. Uoči stranačke Skupštine, gradski odbor SNS saopštio je da svih 17 opštinskih odbora u Beogradu „pruža jasnu i nedvosmislenu podršku predsedniku Vučiću da nastavi borbu za jaku i stabilnu Srbiju“.

– Bezrezervnu i apsolutnu podršku beogradski naprednjaci pružaju politici koju predstavlja Aleksandar Vučić, politici mira, stabilnosti, politici koja razvija i gradi Srbiju, politici koju prepoznaje i podržava i većina građana Srbije –  saopštili su naprednjaci iz glavnog grada.

Ni opštinski odbor u Bogatiću, ali i ostali odbori u Mačvanskom okrugu nisu sedeli skrštenih ruku. Svi su jednoglasno za kandidata podržali predsednika Aleksandra Vučića.

Mnogobrojni funkioneri, članovi i poštovaoci SNS iz Mačve danas u 13 časova kreću put Beograda, gde će u „Štark“ areni prisustvovati konvenciji te stranke.

Autor: Redakcija MZR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here