U letovalištima na Makarskoj rivijeri, prema podacima iz turističkih organizacija, odmor provodi više od 56.000 domaćih i stranih gostiju, što je oko 70 odsto u odnosu na isto vreme 2019.

Po broju turista vodi Makarska sa 15.800 gostiju, u Baškoj Vodi gde se i dalje traži krevet više odmara se 11.500 turista, u Tučepima je više od 8.000 ljudi, a u Podgori 5.5 hiljada, dok je Opština Gradac ugostila više od 6.000 gostiju. Malo slobodnih soba
Gotovo sve hotelske kuće na Makarskoj rivijeri posluju bez slobodnih soba pa se za nastavak letovanja u hotelima preporučuje prethodna rezervacija smeštaja.
Malo je preostalo slobodnih mesta i u kućama za odmor, kao i u apartmanima kod privatnih vlasnika kuća na celom Primorju, a krevet više traži se i u ostalim turističkim mestima, saznaje se iz turističkih organizacija. Kolone na putevima

Poslednji julski vikend obeležen je znatno povećanim prometom na putevima Makarskog primorja i u trajektnim pristaništima.
Na autoputut D8 vozi se u dužim isprekidanim kolonama sa povremenim kraćim zastojima, a manje gužve stvaraju se na prilazima turističkih mesta. Promet je znatno povećan na autoputu 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu, dok je na ulazu na autoput kod Zagvozda kolona vozila duga oko dva kilometra. Trajekti puni

Trajekt Peleščanka koji vozi na liniji Makarska-Sumartin popunjen je u oba smera za današnje i sutrašnje plovidbe.

Na liniji Drvenik-Sućuraj neprestalno plove dva trajekta, čekanje na ukrcavanje u Drveniku traje oko dva i po sata, a toliko dugo čeka se i za povratak s Hvara prema kopnu.

Dobra popunjenost hotela, kuća za odmor i porodičnog smeštaja očekuje se i u nastavku leta, kažu u turističkim organizacijama na Rivijeri, gdje je kraj julaugodno iznenadio hotelijere i turističke radnike.

Izvor: index.hr

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име