Prva trka sa preprekama pod nazivom ,,CERSKA OCR BITKA” startovala je danas na Lipovim vodama na Ceru. Na avanturističkoj stazi dugoj 15 kilometara našlo se više od 500 učesnika iz Šapca, Srbije i BiH.

– Kreće se sa šabačke strane obronka i spušta sa druge strane do manastira Radovašnica. Tamo takmičare čeka veliki poligon koji prelaze i potom idu nazad do cilja. Trku obezbeđuje preko 50 sudija – objašnjava Ivan Pajtić ispred Atletik centra.

Trku je organizovalo Udruženje građana “Cerska bitka”, uz podršku Turističke organizacije i grada Šapca. Osim takmičarskog karaktera, cilj manifestacije je podsećanje i upoznavanje na nacionalni i istorijski značaj Cera, na njegovu popularizaciju kao turističke destinacije.

– Ovo je nova manifestacija u kalendaru događaja Turističke organizacije grada Šapca. Nadamo se da će postati tradicionalna – ističe Nađa Gligorić, direktorka TOŠ-a.

Trku s preprekama otvorio je gradonačelnik Šapca uz poruku da je ovo jedan od načina da se turistički potencijali kraja približe učesnicima, da se provede vreme u prirodi, na čistom vazduhu, da se druži i takmiči.

– Organizatori već razmišljaju o tome da se trajanje manifestacije produži na dva-tri dana u godini. Odličan sportski događaj koji je okupio brojne entuzijaste i zaljubljenike u sport i prirodu. Imamo planinu Cer, a ovo je dobar način da je promovišemo – poručuje dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

Trka je organizovana uz poštovanje svih epidemioloških mera. Održana je bez prisustva publike, uz želju i očekivanje organizatora da će već sledeće okupljanje na Ceru ovim povodom biti uz prisustvo navijača i brojnih posetilaca.

Autor: Slavica Gajić

Izvor: Šabački list

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.