Home Društvo Momirović: Most na Savi kod Šapca biće završen pola godine pre roka

Momirović: Most na Savi kod Šapca biće završen pola godine pre roka

0
Momirović: Most na Savi kod Šapca biće završen pola godine pre roka

Most na Savi kod Šapca biće završen pola godine pre roka a Šabac dobija i novih 11 lokalnih puteva, obećao je danas ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska tog gradilišta sa direktorom Кoridora Srbije Aleksandrom Antićem i gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem.

Radovi na mostu na Savi, koji se gradi u sklopu autoputa Ruma – Šabac – Loznica se odvijaju u skladu sa predviđenom dinamikom a fizička realizacija izgradnje mosta 49,6 odsto, saopštilo je Ministarstvo i navelo da je na gradilištu svakoga dana u proseku 350 ljudi, uz 90 do 100 „jedinica mehanizacije“.

Momirović je ocenio da radovi na mostu „izgledaju sjajno i idu jako dobrim tempom“.

„Ovde ljudi mogu da vide kako izgleda kad se na jednom gradilištu podigne osam kranova, kada svaki dan na jednom mostu radi oko 350 ljudi“, rekao je Momirović.

Paralelno s radovina na mostu intezivno se radi i na deonici puta koja ide od Rume prema Šapcu, gde su u ovom trenutku u toku radovi na trasi u dužini od 12 kilometara.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić sastao se sa ministrom po obilasku radova, a potom preneo i da je dogovoreno da taj grad u narednom periodu dobije 11 novih lokalnih puteva.

Ukupna investicija za svih 11 puteva je 266 miliona dinara, a Vlada Srbije i Ministarstvo će podržati grad Šabac sa polovinom sredstava, ističe se u saopštenju, dok će ostatak troškova pokriti budžet grada Šapca.

Autor: Beta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here