Mlada Slovenka na samrti je od posledica moždanog udara manje od dve nedelje nakon što je primila vakcinu protiv covida-19 proizvođača Johnson & Johnson, objavila je danas Slovenska televizija.

Dvadesetogodišnjakinja je klinički mrtva i hospitalizovana je u jedinici intenzivne nege.

Sve je komentarisala i slovenska infektologinja Bojana Beović. 

„Takav neželjen učinak vakcine dogodi se u nekoliko slučajeva na milion i ništa takvo nismo očekivali“, izjavila je za Radio Sloveniju voditeljka savetodavne grupe slovenske vlade za cijepljenje, infektolog dr. Bojana Beović.

„Nismo imali nekih ozbiljnih upozorenja da bismo tu vakcinu morali ograničiti. No ovaj događaj je tako tragičan da je moje lično mišljenje da u ovom trenutku ne bismo više rizikovali i ne bismo više upotrebljavali tu vakcinu, bez obzira na drukčije mišljenje kako EMA-e tako i brojnih drugih država koje je upotrebljavaju“, rekla je. 

Hiljade ljudi primile tu vakcinu

Više desetaka hiljada Slovenaca do sada je primilo ovu vakcinu koja se daje u jednoj dozi. Posebno se kao najpoželjnije tražilo poslednjih nedelja, kad je vlada uvela restrikcije vezane uz obavezne covid-potvrde i najavila obveznu vakcinaciju za neke kategorije građana, te radi turističkih odlazaka u inostranstvo bez čekanja druge doze.

Podsetimo, još jedna mlada Slovenka umrla je od posledica moždanog udara manje od dve nedelje nakon što je primila vakcinu protiv covida-19 proizvođača Johnson & Johnson, objavila je danas Slovenska televizija.

Lekari u Briselu tada su joj dijagnostikovali duboku vensku trombozu te prepisali terapiju, ali je umrla u bolnici nakon što je više dana bila u kritičnom stanju.

Umrla je u maju. 

Autor: HINA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име