Zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice, Petar Samardžić, najavio je početak isplate novčane pomoći ugostiteljima. U obraćanju javnosti on je rekao:

Svim ugostiteljima u gradu početkom sledeće nedelje biti isplaćeno 50.000 dinara pomoći od strane Grada Sremska Mitrovica. Preko 100 seoskih i gradskih ugostiteljskih objekata prijavilo se po javnom pozivu, to su objekti registrovani za rad u ugostiteljskom sektoru, kafići, restorani, prodavnice brze hrane, u dečje igraonice, svi ovi subjekti mogu očekivati jednokratnu pomoć na svojim računima tokom sledeće nedelje. Reč je o 85 gradskih ugostiteljskih objekata, 12 seoskih, šest zahteva je neispravno, odnosno nisu ispunili propisane uslove i kriterijume javnog poziva. Paralelno sa ovim sprema se i isplata sredstava jednokratne pomoći svečanim salama ali spremaju se i nove linije pomoći u oblasti turističko-ugostiteljskog sektora, naravno svima koji poštuju propisane epidemijske mere. Stoga pozivam sve privredne i ugostiteljske subjekte na disciplinu i na kolektivnu odgovornost kao i do sad.”

Pomoć će dobiti subjekti koji su možda, prema rečima Samardžića, tokom prethodne i ove godine pretrpele najveće poteškoće u svom poslovanju usled kovid situacije, brojnih ograničenja pod kojima su radili, usled epidemijskih mera i upravo je to jedan od razloga zbog kojeg su se odlučili da pomognu ugostiteljskom sektoru.

Svaka čast za rukovodstvo opštine Sremska Mitrovica. Šta su ugostiteljskim objektima širom Mačve ponudili rukovodioci opštine Bogatić?

Izvor: mitrovica.info

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.