Naš sugrađanin Mirko Blagojević juče je uz pomoć svojih saradnika uradio ekranizaciju pesme „Gori moj svet“, koja predstavlja njegov prvenac. Zasluge za tekst i aranžman pripadaju Goranu Ljubaniću, a miks je rađen u studiju Ace Božića.

U spotu koji je sniman u Crnoj Bari, na mestu gde je nekad bila bašta poznatog motela „Mačvanska kuća“, u kojem su svojevremeno gostovale mnoge zvezde naše estrade, pored Mirka i pratećeg benda u spotu su učestvovali naš najbolji glumac Dragi Petrović i prelepa Biljana Vuković.

Mirko Blagojević i Dragi Petrović

Osim što je Mirkov prvenac, numera „Gori moj svet“ je od posebnog značaja kako za njega, tako i za njegov tim, ali i sve nas Mačvane Mirko će sa ovim numerom konkurisati za nagradu koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića, našeg čuvenog kantautora i prvog čoveka kultne grupe EKV.

O pobedničkoj pesmi ove godine će odlučivati regionalni žiri u kom su muzičari Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija) i muzički novinari Katarina Epštajn (Srbija) i Zoran Stajčić (Hrvatska).

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčanom nagradom od 2.000 evra, navode organizatori konkursa i dodaju da ona neće biti dodeljena ako žiri oceni da nijedna pesma ne nosi vrednosti koje podrazumeva ovo priznanje.

Nagrada Milan Mladenović ove godine dodeljuje se treći put, a do sada su je dobili grupa Artan Lili za pesmu „D.E.P.R.A“ (2019) i grupa Dram za pesmu „Daj mi sve“ (2020).

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име