Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković održala je sastanak sa 43 gradonačelnika i predsednika opština u Srbiji, koji su dobili sredstva za obnovu i izgradnju infrastrukture u oblasti kulture na konkursu Ministarstva “Gradovi u fokusu 2021“ i tom prilikom istakla da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u infrastrukturu, što je ključno za dalji razvoj.

Predstavnici gradova i opština informisali su ovim povodom ministarku o toku realizacije projekata i planovima na njihovom sprovođenju do kraja godine.

Grad Šabac je učestvovao u konkursu, a gradonačelnik dr Aleksandar Pajić je istakao sledeće:

Za projekat ,,Mišar, prošlost, sadašnjost, budućnost“, na ovom konkursu, Grad Šabac je dobio sredstva u iznosu od 15 miliona dinara, dok je učešće Grada u sufinansiranju ovog projekta 8 miliona. Projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija Zgrade kulture Mišar.

Ovo je najveći projekat u oblasti kulture koje Ministarstvo finansira u Šapcu. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu kulture i informisanja na doprinosu razvoju Šapca kao grada budućnosti-zaključio je Pajić.

Autor: Redakcija MZR

Foto: Grad Šabac

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име