Umesto 54 miliona dinara Ministarstvo energetike izdvojiće 224 miliona dinara za projekte sanacije stolarije u domaćinstvima, dok su lokalne samouprave opredelile još oko 235 miliona dinara. Svih 67 opština koje su ispunile uslove i podnele ispravnu dokumentaciju dobiće subvenciju od 25 odsto od države, piše u odluci o dodeli sredstava Ministarstva energetike, saznaje Euronews Srbija.

Sve opštine koje administrativno pripadaju Mačvanskom upravnom okrugu su aplicirale za subvenciju. Od osam opština u našem okrugu šest je uredno popunilo dokumentaciju. To su Šabac, Vladimirci, Loznica, Krupanj, Mali Zvornik i Ljubovija i ovi gradovi će dobiti novac od Ministarstva energetike.

Opština Mali Zvornik iz sopstvenog budžeta izdvojila je 7,5 miliona dinara, a još toliko će dobiti od Ministarstva. Šabac, Loznica i Krupanj na raspolaganju će imati po 10 miliona dinara, od kojih su po 5 izdvojile lokalne samouprave, a po 5 miliona dotira Ministarstvo energetike.

Opštine Bogatić i Koceljeva dostavile su neuredne i nepotpune prijave i zbog toga građani ovih opština neće imati pravo na subvenciju u kupovini i ugradnji nove stolarije.

Građani opštine Bogatić zbog nemara odgovornih lica ( slučajnog ili namernog ) ostaju uskraćeni da na ovaj način dođu do nove stolarije. I dalje će morati „švercovati“ stolariju iz Bosne, gde je znatno jeftinija, kako bi zamenili dotrajali „tišljeraj“.

Valja napomenuti da je opština Bogatić planirala da u ovom projektu Ministarstva učestvuje sa 2 miliona dinara, dok je opština Mali Zvornik, koja ima oko 12.000 stanovnika iz sopstvenog budžeta izdvojila 7,5 miliona dinara.

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име