Grad Šabac jedan je od 67 gradova i opština u Srbiji kojima je Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo finansiranje programa energetske sanacije, odnosno zamene stolarije. Tim povodom, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je u Kraljevu potpisao ugovor sa potpredsednicom Vlade i ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović.

Gradonačelnik Šapca je istakao da je cilj da svaka kuća i domaćinstvo na selu imaju mogućnost da zamene dotrajala vrata i prozore.

– Zbog loše izolacije, troši se dosta više toplotne i električne energije. Polovinu novca za zamenu subvencionisaće država i lokalna samouprava, a drugu polovinu građani. U narednom periodu naša lokalna samouprava raspisaće dva javna poziva, za kompanije i građane. Ovo je samo početak, jer ćemo u narednoj godini izdvojiti mnogo veća sredstva za veliki broj domaćinstava. Zajedno sa državom razvijamo Šabac kao grad budućnosti – rekao je Pajić.

Lokalne samouprave za subvencije su namenile 235 miliona dinara, dok su raspoloživa sredstva podsticaja Ministarstva rudarstva i energetike 224 miliona dinara.

Podsećamo da opština Bogatić nije ispunila potrebne uslove Konkursa koje je raspisalo Ministarstvo energetike, tačnije nije valjano popunila konkursnu dokumentaciju, te se ona smatra neurednom.

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име