„Draža Mihailović je bio jedna obična budala“, komentarisao je predsednik Hrvatske Zoran Milanović fotografiju, koja se , kako je rečeno, mogla videti u srpskim medijima, na kojoj je uz Mihajlovića bio Tito, kao dvojica antifašista. „Nažalost kod naših suseda sve je deluzija“, rekao je Milanović na obeležavanju 30. godišnjice osnivanja 2. gardijske brigade „Gromovi“.

Na pitanje novinara boji li se odmazde nad hrvatskim vojnicima na Kosovu, kaže da se ne boji. „Albanska većina se konsolidovala na Kosovu i priznata je od strane većine zemalja EU-a“, rekao je Milanović.

„Draža Mihailović je bio jedna obična budala“, komentarisao je Milanović fotografiju koja se, kako je rečeno, mogla videti u Srbiji, a na kojoj je uz Mihailovića bio Tito kao dvojica antifašista.

„To je jadno što rade. Najjadnije je što su rekli da je ljude sa Kozare mogao spasiti Tito da se nije bojao ustaškog pokreta. To je obrazovna politika, gledao sam šta govore i čuo sam se sa nekoliko istoričara i njima se digla kosa na glavi. To je svesno indoktriniranje mladih ljudi“, rekao je Milanović.

„Kod naših suseda je sve deluzija“, zaključio je Milanović.

„Veći broj je bio u partizanima, manji broj u Silama osovine. Nažalost kod našeg suseda je sve deluzija“, zaključio je predsednik Hrvatske.

Autor: index.hr

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.