Home Društvo Građani opštine Bogatić osuđuju blokade: Imamo suvog mesa, čvaraka, rakije, živimo bolje nego Beograđani

Građani opštine Bogatić osuđuju blokade: Imamo suvog mesa, čvaraka, rakije, živimo bolje nego Beograđani

0
Građani opštine Bogatić osuđuju blokade: Imamo suvog mesa, čvaraka, rakije, živimo bolje nego Beograđani

Građani opštine Bogatić osuđuju današnje blokade puteva, koje su najavljene za 14 časova na preko 50 lokacija širom Srbije.

Želim slobodno da se krećem, bez ikakvog ograničavanja, jednostavno, želim biti slobodan. Nisam za nasilje i zbog eventualne mogućnosti izazivanja nereda na protestima ne podržavam blokade – kaže naš sagovornik Mirko.

Mi u Mačvi lepo živimo. Ko ima više „zimine“ od nas? Suvo meso, čvarci, domaća rakija. Da li Beograđani mogu sebi da priušte jesti domaće čvarke svaki dan, kao mi? Na kraju, ako su, kako čujem protesti zbog otvaranja rudnika u Jadru, šta je tu loše? Zaposliće se dve hiljade ljudi, znate li koliki je to broj – priča nam Milan iz Glušaca.

Tako je to u srcu Mačve, gde komunisti vladaju preko 70 godina. Doduše, postoje i buntovnici, ali oni čine manjinu. Čitajući članke i gledajući emisije o kompaniji Rio Tinto brinem se za budućnost, kako moje porodice, tako i mojih sugrađana – kaže nam Preša iz Klenja koji danas ide u Šabac da podrži blokadu, koja je najavljena za 14 časova na novom mostu.

Autor: Redakcija MZR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here