Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su Mančester Siti kod kuće rezultatom 2:0 (1:0) u derbiju drugog kola Lige šampiona, uz debitatnski gol Lionela Mesija u dresu Svetaca.

Posle tri utakmice u kojima nije uspeo da se upiše u strelce, argentinski napadač je probio led. I to protiv ekipe Pepa Gvardiole sa kojim je svojevremeno imao izuzetno uspešnu saradnju u Barseloni.

Bio je to pravi „mesijevski“ gol. Povukao je Leo loptu unapred kroz sredinu, odigrao dupli pas sa Kilijanom Embapeom na ivici šesnaesterca, a zatim iz prve pogodio rašlje i u 74. minutu postavio konačan rezultat na Parku Prinčeva.

Do tog momenta viđena je ujednačena borba u reprizi prošlosezonskog polufinala Lige šampiona, koje je pripalo Englezima. Rani gol Svetaca, preko Idrise Gane Geja u osmom minutu, pravio je jedinu razliku.

Do poluvremena je zapretio još Ruben Dijaš, dok u drugom delu igre gotovo da nije viđena prava prilika.

Ekipa Maurisija Poćetina prepustila je inicijativu sastavu Pepa Gvardiole i čekala trenutak iz kontra-napada da zada završni udarac. Šampion Engleske je na sve načine pokušao da dođe do gola, međutim, osim nekoliko pokušaja sa distance, pre svega Rijada Mareza, nije iskreirao ništa konkretnije.

Posle pomenutog gola Mesija i naleti Građana su opali, pa je domaći tim gotovo rutinski priveo posao kraju za premijernu pobedu u Ligi šampiona ove sezone i prvu protiv engleskog kluba u istoriji.

Sveci su sada lideri grupe A sa četiri boda. Siti je treći sa tri.

PhotoNews Panoramic

Poziciju broj dva zauzima Klub Briž sa četiri poena, pošto je u drugom duelu grupe dobio Lajpcig u Nemačkoj 2:1.

Belgijanci su do slavlja stigli posle preokreta. Lajpcig je poveo u petom minutu golom Kristofera Enkunkua, da bi Hans Vanaken u 22. i Mats Rits u 42. doneli tri poena gostima.

U trećem kolu sastaju se PSŽ – Lajpcig i Klub Briž – Mančester Siti.

Autor: Redakcija MZR

Foto: instagram/psg

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.