Kraj jedne ere. Lionel Mesi je posle 21 godine napustio Barselonu. Na oproštajnoj konferenciji za medije argentinski napadač nije skrivao suze. Otkrio je da zbog finansijskog fer-pleja nije mogao da potpiše novi ugovor i ostane u klubu, te da nije želeo odlazak na ovakav način, uz nadu da će se jednog dana vratiti.

Jedan od najboljih igrača svih vremena obeležio je epohu u Barseloni. U čuvenu akademiju La Masija stigao je još 2000. godine i od tada se fudbalski uzdigao do najvećih visina.

Od debija za seniorski tim 2004, vodio je Katalonce do ukupno 35 trofeja. Osvojio je sve što se moglo. Više puta.

Posle 16 sezona u seniorskom timu, šestostruki osvajač Zlatne lopte upisao je 778 mečeva, 672 gola i 305 asistencija. Sada je vreme za rastanak. Ugovor je zvanično istekao.

Verovali smo da ćemo ostati. Barselona je naša kuća. Vreme koje smo proveli ovde bilo je fantastično. Danas moram da kažem ‘zbogom’. Proveo sam ceo svoj život ovde. Posle 21 godine, odlazim sa suprugom i troje dece. Ne mogu da kažem da se nećemo vratiti jer ovo je naša kuća, jako sam zahvalan zbog svega što sam proživeo ovde, hvala klubu, trenerima, saigračima, prijateljima, ljudima koji su bili tu svakog dana. Svi su pokazali veliko poštovanje prema meni. Prelepe uspomene, prelepe emocije, bilo je lepih, ali i ružnih stvari, ali sve me je to oblikovalo kao osobu. Dao sam sve za ovaj klub, ovaj dres od prvog dana kada sam došao. Sada odlazim„, bile su prve reči 34-godišnjeg Argentinca.

REUTERS/Albert Gea

Konferencija za medije nije način na koji je Leo želeo da se oprosti.

Nikada nisam zamišljao da će se sve završiti ovako. Nadao sam se da ću to učiniti na terenu, sa svojim prijateljima, saigračima, pred publikom koja bi skandirala moje ime. Oduvek sam zamišljao pun Kamp Nou navijačima koje nisam video godinu i po dana. Nažalost, moralo je ovako da bude„.

Ostanak je bio u planu, novi ugovor spreman, ali su se finansijski faktori umešali.

Došao sam da potpišem ugovor, ali nisam mogao jer pravila to ne dozvoljavaju. Ništa drugo ne bih mogao da kažem. Prošle godine nisam hteo da ostanem i to sam javno rekao, sada sam hteo da ostanem, ali nije moguće… Moj ugovor nijednog trenutka nije bio sporan. Na kraju se desilo što se desilo – jednostavno nismo mogli da pronađemo rešenje da ostanem. Klub je u velikim dugovima i moj ostanak samo bi dodatno zakomplikovao situaciju. Sada moram da razmišljam i o sebi i svojoj budućnosti. Uradio sam sve da bih ostao, ali nije bilo moguće„, u suzama je govorio Mesi.

REUTERS/Albert Gea

Uprkos svim naporima, želji za manjim primanjima, ispunjavanje čuvenog finansijskog fer-pleja bilo je nepremostiva prepreka

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име