Nekadašnja glumica Merima Isaković, koja je nedavno optužila kolegu Branislava Lečića za pokušaj silovanja, uživo iz Australije govori o traumama kroz koje je prošla.

– Kad sam videla besomučni linč koji je Lečić vodio prema Danijeli (Štajnfeld) odlučila sam da joj pružim ruke. Nisam do tada znala za Danijelu. Odreagovala sam prema tome što sam čula na njenom snimku. Prepoznala sam osećaj bola u njenom kriku posle devet godina lečenja i preživljavanja stresova i razmišljanja o samoubistvu – navela je Isaković na početku obraćanja.

Merima navodi da joj je smetalo što je domaća javnost unapred osudila Danijelu Štajnfeld i što njena borba za pravdu nije ispoštovana.

– Nije joj data šansa već je zalepljena na zid i počelo je pucanje na nju – rekla je glumica.

– Ne znam kako je Lečić postao uticajan, ali je postao, pogotovo na političkoj sceni. Strašno je da ga se ljudi toliko boje, ali ga se boje. Danijela kada je rešila da se suoči sa Lečićem tražila je advokata i dugo nije mogla da ga nađe, nisu hteli uopšte da prihvate. Čak su je pitali da li je to Bjela, a kad su čuli da je Lečić nisu hteli. Kao da su hteli da idu protiv Bjele jer on radi dobro i odličan je filmski radnik. Dakle čak se i advokati nisu držali svoje zakletve, nego po njihovoj proceni nije bilo dovoljno materijala za skandal, to je strašno. Koji su to Lečićevi krediti i zašto ga se boje ne znam, ja ga se ne bojim, ja sam ga prevazišla pre više od 20 godina i više ga se ne plašim – govorila je nekadašnja glumica o svom neprijatnom iskustvu u mladosti, pa otkrila kako je uspela da prevaziđe strah.

– Uspela sam da prevaziđen strah verovatno jer sam uspela da se izbavim u poslednjem trenutku. U tom strašnom trenutku sam shvatila da je on jači od mene u fizičkom smislu potpuno i da ga nikad ne bih mogla savladati. Lečić je tad imao crni pojas u karateu, mlad snažan, osećala sam se kao trska koju neko previja, neverovatno strašan osećaj i sad se naježim kad se setim. Jedini način kako sam mogla da ga pobedim je intelektualno, ja sam njega nadmudrila. Da je uspeo da me siluje ja ne znam dal bih bila živa, ne znam dal bih uspela kao Danijela da se sa tim izborim – rekla je Merima, pa kako je izgledalo njen prvi susret nakon sa Branislavom Lečićem nakon pokušaja silovanja.

– Moj nastup sledećeg dana kad sam ušla u tu salu gde su oni sedeli, sećam se svakog pokreta i dodira mog stopala po sceni, kad sam koračala ka njemu i gledajući ga u oči, on je delovao kao da ne shvata šta je uradio. Polako sam prišla Lečiću i pružila 10 dinara i rekla mu hvala ti za pozajmicu da se vratim kući, nadam se da mi više ovo neće trebati. On je krenuo ka meni ja sam samo stavila 10 dinara u njegovu ruku i otišla, imala sam osećaj kao da hodam po staklu, čula sam zvuke svojih koraka kao da izlazite iz neke tame u novi život.

– Posle toga smo bili dve godine učionica do učionice, nikad nisam pogledala u Lečića. Mi smo čak imali zajedničke scene, profesor mi je rekao ne gledate u kolegu na sceni i ja sam ga pogledala profesora i rekla kog kolegu, on se samo nasmešio i rekao jel nešto uradio. On je osetio da se nešto dogodoilo Milenko Maričić profesor, osetio je da sam nešto preživela ali me nikad nije pitao. Podržao me i ostavio me u mojoj odluci, dve godine bi Lečić bio rupa u prostoru nije postojao za mene, a sa svima sam normalno komunicirala.

– Lečić me je zvao telefonom, plakao je i ridao, i to je za mene bilo dobro jer sam mislila da je shvatio, da je odrastao i shvatio da nikad više nikad to neće uraditi, rekao je da sam mu dala najbolju lekciju i najvredniju u životu, hvala ti na ovome je govorio, ja sam mu verovala da je naučio – ispričala je Merima koju je Lečić zvao telefonom kad je ležala kod kuće, nakon njegovog završnog ispita, tj. napuštanja faksa jer je imala upalu pluća.

– Nakon takvog čina osećate se iščupano iz korena, zaleđeni, praktično ne postojimo, postoji samo bol i strah i kad se to završi oni ne znaju ni kosu, ni kome da se obrate. Naročito ako to nije neko nepoznat, već neko poznat koga ste poznavali i ko vam je bio blizak. Neko koga ne biste očekivali da ima nagon takav. To je osećaj ukradenog života.

Podsetimo, Merima Isaković, koja sada radi kao neuropsiholog, tvrdi da je dostavila tužilaštvu pismo u kome je navela da postoje svedoci koji bi mogli da govore o tome kako ih je glumac Branislav Lečić seksualno uznemiravao.

Takođe tvrdi da postoji još nekoliko Lečićevih žrtava koje su spremne da progovore.

Izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име