Nemoguće je moguće! Za ljude koji žele ostvariti svoj cilj, pri tom su izuzetno disciplinovani na putu do ostvarenja tog cilja granica ne postoji. Mačva je iznedrila nekoliko vrhunskih menadžera, koji su izuzetno uspešni u poslovima kojim se bave. Najmanje u svom selu, što i nije neka prevelika šteta po menadžere, ali jeste po društvo, tj. našu opštinu. Jedan od tih uspešnih je gospodin Mihailo Puzić Miša.

Rođen je u Bogatiću na današnji dan, pre tačno pedeset godina. Nakon završenog osnovnog, a kasnije i srednjeg obrazovanja odlučio se da upiše tehnološki fakultet, na kojem i diplomira.

Svoju radnu karijeru započeo je u najpoznatijoj kompaniji na svetu „Coca-Cola HBC“ u Zemunu, kao komercijalista ili narodski rečeno “ putni trgovac „. U kompanijama poput „Coca-Cola HBC“ ne pomažu vam veze da bi uspeli napredovati. Isključivo sopstvenim radom, trudom, zalaganjem i u ovom slučaju veštinama prodaje moglo se napredovati. Bord direktora „Coca-Cola HBC“ je nakon zavidnih rezultata unapredio Mihaila u Supervizora prodaje. Na toj funkciji bio je jedan od retkih koji nije iz Beograda.

Nakon veoma uspešne „epizode“ u „Coca-Cola HBC“ Mihailo svoje menadžerske veštine, na kojima bi mu pozavideo i otac menadžmenta Piter Draker primenjuje u saradnji sa novim poslodavcem kompanijom TAB d.d. iz slovenačkog mesta Mežica. Uvidevši Mihailove kvalitete, kako poslovne tako i ljudske, a pri tom slušajući priče među zaposlenima u „Coca-Cola HBC“ širom eks-ju o veštinama prodaje kojima Mihailo barata, slovenci žele da se prošire na novo tržište, u Srbiju.

2010 godine matična kompanija TAB d.d. odlučuje da u Srbiji otvori svoju ćerka firmu TAB Baterije d.o.o. u Ugrinovcima. Za prvog čoveka firme slovenci postavljaju Mihaila. Nakon jedanaest godina poslovanja rezultati su impresivni,. Tab Baterije d.o.o. je jedini ovlašćeni uvoznik i zastupnik u Srbiji za akumulatore TAB, Topla i Taxxon, kao i za industrijski program TAB baterija (trakcione i stacionarne baterije). U prodajnu mrežu u Srbiji , uključeno je preko 500 prodajnih objekata na području cele Srbije.

Firma Tab baterije zapošljava preko 25 radnika, a naš sugrađanin Mihailo se trudi da uposli ljude iz Mačve. Njegova filosofija uspeha pri izboru kadrova jeste da osim kvalifikacija radnik u njegovoj firmi mora biti iz čestite kuće.

Bez vetra u leđa, politike, veza i vezica, da nisi na grbači budžeta Mihailo je dokazao da se i u Srbiji može uspeti. Bitno je biti disciplinovan i čvrsto na zemlji. Takođe, podrška porodice za uspeh je neizostavna.

Menadžeru 21. veka, srećan ti rođendan!

Autor: Redakcija MZR

Foto: PrintScreen Youtube/Žika Šumenko

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име