Kompanija Mate Rimca postaje većinski vlasnik Bugatija, a kompanija Rimac Automobili postaje Rimac Grupa, saopštio je danas hrvatski proizvođač električnih automobila.

Iz Rimac Automobila su poručili da se radi o „prelomnom događaju u istoriji kompanije“, a potez koji je danas postao javan opisuju kao „udruživanje s ikonom automobilskih brendova, Bugati Automobili, u novu automobilsku i tehnološku kompaniju“, izveštava Index.

Za 10 godina, Rimac Automobili su napredovali od startapa i jednog čovjeka u garaži do nove kompanije Bugati Rimac d.o.o., koju formiraju u saradnji s Poršeom i Folksvagen Grupom, navodi se u saopštenju.

Rimac Grupa će biti najveći deoničar nove kompanije, s udelom od 55 posto. Mate Rimac će zadržati postojeći udeo u Rimac Grupi od 37 procenata, u kojoj će Porše ostati na udelu od 24 odsto, Hjundai Motor Group na 12 posto, a ostali investitori na 27 procenata.

Mate Rimac će biti na čelu nove kompanije Rimac Bugati.

Bugati i Rimac nastaviće da nastupaju na tržištu kao zasebni brendovi, i zadržaće postojeće proizvodne pogone i kanale distribucije, dok će sedište i sav razvoj za oba brenda biti u Hrvatskoj, prenosi Index.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име