Treći paket pomoći države privredi i građanima vredan 257 milijardi dinara kreće da se realizuje. U ponoć je otvorena stranica Trezora Republike Srbije za prijave za 30 plus 30 evra. Za osam sati prijavilo se 176.281 građana za pomoć od države, rekao je za RTS ministar finansija Siniša Mali.

Mali je za RTS rekao da smo prošle godine imali dva paketa vrednosti 704 milijardi, kada se to sve sabere to je osam milijardi evra od države privredi i građanima.

„Sistem prijavljivanja je veoma jednostavan, kao i prošle godine. Odete na sajt trezora imate tri podatka koja treba da ukucate broj JMBG, broj lične karte i da izaberete banku u kojoj imate račun ili u kojoj želite da vam mi otvorimo račun, ako ga nemate“, objasnio je Mali i dodao da sama procedura traje 30 sekundi.

Prema njegovim rečima, do osam sati se prijavio 176.281 građanin preko portala.

Dodao je podatak da se prošle godine u prvih pola sata za 100 evra prijavilo 3.900 ljudi, a noćas u prvih pola sata prijavilo se preko 20.000 ljudi, pet puta više u prvih pola sata.

„Mi očekujemo da ćemo u narednim satima preći i 500.000 i danas preći prvi milion. Prošle godine 100 evra je dobilo 6,2 miliona građana, od kojih se prijavilo 4 miliona i 300.000. Ne prijavljuju se penzioneri, njih ima 1,7 miliona, korisnici socijalne pomoći i oni koji su na odsluženju sankcija, njima novac leže na račune“, naveo je Mali.

Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име