Nakon što su u prethodne dve utakmice to propustili da učine, košarkaški Denvera su protiv Šarlota napokon obezbedili prednost domaćeg terena u plej-ofu Zapadne Konferencije NBA lige – 117:112!

Najviše zahvaljujući Nikoli Jokiću Majklu Porteru koji su dali po 30 poena, s tim što je srpski centar za 33 minuta dodao još 11 skokova i šest asistencija!

Neke od njih su bile neverovatne, kao što je ona u prvoj deonici bez gledanja – za Riversovu trojku iz ćoška, a zatim i ona preko celog terena za zakucavanje Arona Gordona.

Jokić je većinu svojih poena dao sa linije penala koje je šutirao 16/17, a ne bi bili iznenađenje ukoliko u poslednje tri utakmice bude provodio manje vremena na terenu kako bi se odmorio i spremnije dočekao plej-of. Doduše, Denver ima šansu da bude i treći na kraju umesto četvri.

Što se tiče same utakmice, Nagetsi su na 5.24 do kraja imalo vođstvo 102: 95, da bi Šarlot prišao na 107:106 na 2.31. Međutim, Fakundo Kampaco na minut i po do kraja pogađa trojku za Denver i na taj način rešava pitanje pobednika.

– Osećalo se da postoji neka hitnost s obzirom na to da smo prethodno izgubili od Jute i Bruklina. Zato smo želeli što pre da se vratimo u pobednički ritam – rekao je trener Denvera Majkl Meloun.

Pored Jokića i Portera, jedino su još Gordon sa 17 i Grin sa 11 poena bili dvocifreni. Rivers je imao devet, Kampaco osam. S druge strane, Graham je imao 31 poen kod Šarlota, Rozijer je dodao 21, Mekdenijels i Zeler su imali po 15.Nikola Jokić

Foto: AP/Tanjug

Osim Jokića, još jedan srpski košarkaš je boravio na terenu u noći između utorka i srede. U pitanju je Aleksej Pokuševski čija Oklahoma je poražena od Sakramenta rezultatom 122:106.

Pokuševski je na terenu proveo pola sata i za to vreme je imao učinak od 10 poena, tri skoka, dve asistencije i jednu blokadu.

Ono što će svakako zauvet pamtiti sa ovog meča jeste podatak da je prestigao legendarnog Kobija Brajanta po broju trojki u ruki sezoni, jer je Srbin protiv Kingsa stigao do svog 52. ubačenog šuta.

Na terenu je bio i Boban Marjanović koji je u porazu Dalasa od Memfisa ubacio dva poena za pet minuta, a imao je i jedan skok. Nemanja Bjelica nije igrao za Majami koji je obezbedio plej-of.

Autor: Telegraf

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.