Na otvaranje najvećeg sajma na svetu čekalo se godinu dana, zbog odlaganja koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa. „Expo 2020“ čiji je domaćin Dubai prvi je svetski sajam na Bliskom istoku. Prvi veliki globalni sajam otvoren za posetioce od početka pandemije.

Sajam na kojem se predviđa poseta od preko 25 miliona ljudi otvoren je 1. oktobra i trajaće do 31. marta 2022. godine učestvuju izlagači iz 192 zemlje uključujući i Srbiju.

Paviljon Srbije prostire se na 2000 m2 .

Na Svetskoj izložbi u Dubaiju, kao vodećoj poslovnoj manifestaciji, predstaviće se i srpski turizam, pre svega zdravstveni i velnes, a šansu da se predstave dobiće i naučni instituti i univerziteti, kao i kompanije koje se bave savremenim tehnologijama.

Za realizaciju privrednog dela programa zadužene su Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije.

Tokom trajanja Svetske izložbe privrednici iz Srbije biti u mogućnosti da koriste prostorije PKS, opremljene svom potrebnom infrastrukturom, u slobodnoj zoni Južni Dubai gde se i održava manifestacija.

Prostor će predstavnicima kompanija biti na raspolaganju za promociju proizvoda ili usluga, poslovne razgovore sa potencijalnim partnerima, kao i za otpočinjanje posla u emiratu Dubai.

Na „Expo Dubai 2020“ svoje predstavnike ima i Bogatić. Ispred Opšteg udruženja preduzetnika put Dubaija su otišli Milan Daničić i Radosav Berić. Da li će uspeti uspostaviti poslovnu saradnju sa inopartnerima iz Azije za dobrobit svih građana Mačve pokazaće vreme.

Pošto su propustili svečano otvaranje Sajma i koncert najslavnijeg tenora današnjice Andre Bočelija, izostalo je i fotografisanje sa Bočelijem i njegovom prelepom suprugom Veronikom Berti, dobro dođe fotka i sa Viki.

Milan Daničić i Viki Miljković

Srećno!

Autor: Redakcija MZR

Foto: Facebook/Milan Daničić/Radosav Berić

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.