Nikola Jokić je bio nerešiva enigma za odbranu Portlanda, ali isto tako je briljirao i u odbrani gde košarkaši Trejlblejzersa nisu mogli da poentiraju kad vide Srbina u reketu.

Dokaz za to je jedan kontranapad gostiju iz Oregona u drugoj deonici koji se završio tako što je srpski as zabeležio dve blokade različitim rukama.

Najpre je Jokić desnom rukom udario „rampu“ Normanu Pauleu koji je krenuo na drugi obruč, potom je levom rukom izblokirao Jusufa Nurkića.

Inače, košarkaš iz Bosne i Hercegovine je meč završio pre vremena zbog šest ličnih grešaka. Jasno je da nije imao rešenje za fenomenalnog srskog centra.

Jokić je u pobedi Denvera postigao 38 poena, uz 11 skokova i devet asistencija.

Portland je preživljavao u ovoj utakmici najviše zahvaljujući Demijenu Lilardu koji je postao prvi igrač u NBA istoriji koji je kombinobvao 55+ poena i 10+ asistencija. Takođe, pogodio je rekordnih 12 trojki.

Lilard je na sve to dodao još i šest skokova, a iz igre je imao neverovatan procenat šuta 17/24 i ubacio je devet od 10 slobodnih bacanja. Ono najvažnije za njegov tim – pogodio je trojku za 121:121 i odlazak u prvi produžetak gde je novom trojkom na 6,4 sekunde do kraja izjednačio na 135:135.

Međutim, Lilard nije mogao ništa protiv pomenutog Jokića koji sada u međusobnim susretima vodi 19:12 u pobedama, a vredi pomenuti da su Srbinu najviše pomagali Monte Moris sa 28 i Majkl Porter sa 26 poena i 12 skokova.

Podsetimo, Nagetsi vode u seriji sa 3:2 i jedan trijumf im nedostaje da se plasiraju u polufinale Zapadne konferencije.

Na 95 sekundi pre kraja srpski centar je „zidao“ poziciju, imao na leđima Enesa Kantera i Normana Pauela, a onda je lucidnim pasom prebacio i Si-DŽeja Mekaluma, koji je pao i ostavio usamljenog Majkla Portera.

Denverov trojkaš je iz ćoška pogodio, doneo novo vođstvo Denveru (143:140) i od tada povratka Portlandu nije bilo, meč je završen rezultatom 147:140.

Autor: Redakcija MZR

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.